Karaciğer nakli için çıktığı yolda hayatını kaybetti

Trakya Üniversitesi İç Hastalıkları Gastroentoroloji Bölümü'nde 4 yıldır tedavi olan ve karaciğer nakli olması gereken Gülçin Çam, babası Abidin Çam'ın donör olarak kendi karaciğe

GÜNDEM 6.08.2014 21:05:00 0
Karaciğer nakli için çıktığı yolda hayatını kaybetti

Edirne'de Gazimihal Mahallesi'nde yaşayan ve 4 yıldır karaciğer nakli olmak için bekleyen 24 yaşındaki Gülçin Çam, nakil işlemi için helikopterle gittiği İstanbul yolunda havada kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

 

ÇOK GEÇ KALINDI

Geçtiğimiz günlerde, ‘Kızına babasından bayram hediyesi’ başlığıyla gündeme gelen ailenin yakınları ve sevenleri nakil işleminin gerçekleşeceğini duyunca çok sevinmişti. Gülçin Çam, kendisi ile yapılan röportajda, ameliyattan sonra ilk işinin bitiremediği okulunu bitirmek ve bugüne kadar yapamadığı şeyleri yapmak olduğunu söylemişti. İstanbul’da bulunan ve telefonla görüşülen acılı baba Abidin Çam, "Kızım, fakülteden nakil için ayrılırken komadaydı. Helikopterle İstanbul Silivri yakınlarında kalbinin durarak vefat ettiğini söylediler. Biz, karayolu ile nakil yapılacak hastaneye gittik. Özellikle son aylarda kızımın durumu çok kötüydü. Donör olarak ben karaciğerimden parça vermeye hazırdım. Çok geç kalındı” dedi.

 

DAVACI OLACAK

Konuyla ilgli gerekli mercilere başvuracağını ifade eden acılı baba, “Dava edeceğim. Kazanırsam davayı, parayı da karaciğer nakli bekleyen hastalara bağışlayacağım. Ben yandım diğer insanlar yanmasın, çok büyük bir acı" ifadelerini kullandı. Abidin Çam, kızının cenazesinin yarın öğle namazının ardından Muradiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirne Buçuktepe Mezarlığı'na defnedileceğini söyledi. Sabah saatlerinde Gülçin Çam’ı, Trakya Üniversitesi’nden helikopterle bizzat gönderdiklerini belirten, Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi Erkan Makas ise "Gerçekten çok üzüldük, temennimiz bu acıların bir daha yaşanmaması" diye konuştu.

 

Haber Merkezi