TRAKYAKA'dan eğitime büyük destek

Hayrabolu Kaymakamlığı ve Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013-2014 Mali Destek Programları kapsamında hazırlanan "Okul Öncesinde Akıl Oyunları", "Gelecek Sanatla Bu

GÜNDEM 6.08.2014 20:21:00 0
TRAKYAKA

YENİLİKÇİ BİR YÖNTEM

 

Projeler, Hayrabolu Kaymakamlığı adına Kaymakam Tamer Orhan, Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Müdür Vekili Taner Erkenoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı adına da Genel Sekreter Mahmut Şahin tarafından imzalandı. Günün ilk imzası Hayrabolu Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Okul Öncesinde Akıl Oyunları” projesine atıldı.  “Okul Öncesinde Akıl Oyunları” projesinin amaçları arasında Hayrabolu’da okul öncesi eğitiminde yenilikçi bir yöntem olan akıl oyunları metodunu uygulayarak okul öncesi eğitim kalitesini arttırmak amaçlandı. Ayrıca hizmetlere erişimi kolaylaştırmak, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek, özel ihtimam gerektiren gruplar içinde bulunan okul öncesi öğrencilerini akıl oyunlarıyla eğiterek kişilik ve zekâ gelişimlerine katkı sağlamak da proje ile hedeflenen unsurlar olarak belirtildi.

 

YÜZDE 90’INI TRAKYAKA KARŞILAYACAK

 

Proje kapsamında İhsan Korkmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinin akıl oyunları yöntemiyle uygulamalı eğitim almaları sağlanarak mezun olduklarında iş bulma imkânlarının artırılacağını söyleyen yetkililer, “Proje ile ayrıca dezavantajlı grubun içerisinde yer alan okul öncesi Roman öğrencilerin eğitimine akıl oyunlarıyla katkı sağlanacak. Eğitim öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlanacak. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük Roman öğrencilere akranlarıyla eşit imkânlar sunulacak. Toplam bütçesi 88 bin 773 TL olan projenin yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek” dedi. 

 

PROJENİN TOPLAM BÜTÇESİ 273 BİN 524,75 TL

 

İmzalanan ikinci proje Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlandı. “Gelecek Sanatla Buluşuyor” projesinin amaçları arasında Hayrabolu ilk ve orta öğretimde eğitim gören çocuk ve gençlerin yetenekleri keşfedilecek. Sanat alanında yetenekli öğrencilere çevredeki Güzel Sanatlar Liseleri ve Konservatuar sınavlarına yönelik eğitim verilecek. İlçedeki sosyal-kültürel yaşam eksikliğini gidermeye katkı sağlamak, özellikle dezavantajlı gruptaki çocuk ve gençlerin toplulukla birlikte hareket etme yeteneği geliştirmesini sağlanacak. Uygulama süresi 9 ay olan projenin toplam bütçesi 273 bin 524,75 TL olarak açıklandı. Projenin yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.

 

EĞİTİM ÖĞRETİMDE İMKÂN VE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK

 

Günün son imzası yine Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Eller Zihnin Araçlarıdır” projesine atıldı. Proje sayesinde Hayrabolu’da okul öncesi eğitimde yenilikçi bir yöntem olan Montessori eğitim metodu uygulanacak. Okul öncesi eğitim kalitesi arttırılacak. Hizmetlere erişim kolaylaştırılacak. Proje ile özel ihtimam gerektiren gruplar içinde bulunan okul öncesi öğrencileri Montessori yöntemiyle eğitilerek hayata hazırlanacak. Özel ihtimam gerektiren gruplar içinde bulunan İhsan Korkmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri Montessori yöntemiyle uygulamalı eğitim alarak mezun olduklarında iş bulma imkânları artacak. Ayrıca özel ihtimam gerektiren gruplar içinde bulunan Roman öğrencilere Montessori eğitiminden faydalanarak eğitim öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlanacak. Uygulama süresi sekiz ay olan projenin toplam bütçesi 235 bin 714 TL olarak açıklandı. Projenin yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek.

 

Haber Merkezi