Kozuva: Ayrılık mağduriyet getirir

Tekirdağ sınırları içinde binden fazla sanayi kuruluşu olduğunu söyleyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yaptığı açıklamada, "Ticaret ve Sanayi Od

GÜNDEM 5.08.2014 21:48:00 0
Kozuva: Ayrılık mağduriyet getirir

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Tekirdağ’da ‘Sanayi Odası kurulmasına kimsenin sıcak bakmadığını ifade etti.

 

TEKİRDAĞ’DA 9 ODA VE BORSA VAR

 

Sanayi Odaları’nın Ticaret Odaları’ndan ayrılmasının güçlerin ayrılmasına neden olacağını belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Kurulu düzenler, sanayicilerimizin sorunlarını rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır. Bizler Ticaret ve Sanayi Odaları olarak hizmetlerimizi sanayi odalarımız için yapmaktayız. Tekirdağ’da 9 oda ve borsa bulunmaktadır. Hepsi üzerine düşen görevi en üst seviyede yapmakta, ayrıca dünyada sanayi odası diye bir kavram bulunmamaktadır” dedi.

 

SANAYİCİLERİMİZ MAĞDUR OLACAK

 

1970’li yıllardan sonra Tekirdağ’da sanayi kuruluşlarının hızla geliştiğini söyleyen Süleyman Kozuva, Ticaret ve Sanayi Odaları’nın sanayicilerin ve ticaret erbabının sorunlarına eğilen kurumlar olarak bölgelerinde en büyük sivil toplum kuruluşları haline geldiğini önemle vurguladı. Sanayi Odaları’nın kurulması doğrultusunda mevcut yapının parçalanmaya doğru gideceğinin altını çizen Süleyman Kozuva, “Böyle bir durumda sanayicilerimiz mağdur olacaklar. Bölgede bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları hizmet standardı en yüksek odalardır ve sanayicilerimizin her türlü sorununu çözebilecek durumdadır. O yüzden Sanayi Odası’nın kurulmasına ihtiyaç yoktur” ifadelerini kullandı.

 

VERGİLERİNİ TEKİRDAĞ’A YATIRMALIDIRLAR

 

Araştırmalara göre, uzun yıllar tartışma konusu olan ve bir türlü hayata geçirilemeyen Tekirdağ ve Çorlu bölgesinde üretim tesisleri olan firmaların iş gücünü bu bölgede sağladığı ve çevre kirliliğine yol açtığı belirlendi. Firmaların buna rağmen İstanbul Odaları’na üye olup vergilerini İstanbul’a ödediklerini belirten Başkan Kozuva, “Bölgemiz açısından son derece olumsuz bir durum. Bizim istediğimiz, üretimini Tekirdağ’da yapan sanayicilerimizin vergilerini de Tekirdağ’a yatırmalarıdır” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ