Gürkan: Rumelili'ler nerde biz orda

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rumeli Günleri'nin önemli bir etkinlik olduğunu ve Rumeli insanının olduğu her yerde olmak istediklerini belirtti.

GÜNDEM 4.08.2014 21:27:00 0
Gürkan: Rumelili

SEVE SEVE YER ALIRIZ

 

Edirne Belediye Başkanlığı binasında makam odasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, 7-10 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan Feshane Festival alanında yapılacak olan Rumeli Günleri etkinliklerine Edirne Belediyesi olarak tam destek olacaklarını belirtti. Gürkan, Rumeli insanının olduğu her yerde olmak istediklerini ve olmaya gayret gösterdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda biz Edirne Belediyesi olarak maalesef o etkinliklerde çok fazla yer alamamışız. Geçtiğimiz hafta beni tek Rumeli Televizyonu’nun sahibi Atilla Baykal aradı ve konuyu açtı. Biz de orada seve seve yer alacağımızı ve destek olacağımızı söyledim” diye konuştu.

 

GEREKLİ TALİMATLARI VERDİM

 

Konu ile ilgilenilmesi için gerekli talimatları verdiğini söyleyen Gürkan, “Belediye olarak iki tane stant alacağız. Arkadaşlarım Edirne’nin markalaşmış ürünleri ile de görüşecek. Onları da götürmeyi düşünüyoruz. Yani sadece tanıtım değil, tanıtımın yanında da esnafımız para kazansın. Çünkü gerçekleşecek olan etkinliği yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Arkadaşlarımız Edirne’de bütün esnafımıza çağrı yapacaklar, onları toplayacaklar. Tava ciğerimiz için derneğimizle iletişim halindeyiz. Edirne’yi layığıyla ve yakıştığı şekilde Rumeli Günleri'nde tanıtma amacındayız. İnsanların Edirne’yi merak etmesini ve Edirne’ye gelmelerini sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

GEÇ İLETİŞİM KURDUK

 

Gelecek yıl düzenlenecek olan Rumeli Günleri etkinliğinde daha planlı ve programlı hareket edeceklerini söyleyen Başkan Gürkan, "Bu yıl biraz etkinlikle alakalı geç iletişim kurabildik. Onun için organizasyonumuz dört dörtlük olmayabilir ama önümüzdeki yıl daha programlı bir şekilde katılacağız. Arkadaşlarımız bizlere afişleri göndermişler. Arkadaşlarımız asacaklar. Rumeli Günleri’ni destekleyen kurumlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi gibi belediyeler var. Bizim de afişlerde Edirne Belediyesi olarak ismimiz var. Şehrimizde hazırlanan afişleri de astıracağız" dedi.

 

Haber Merkezi