Polisten uyuşturucu baronlarına tokat

Çorlu'da polis ekipleri, satışa hazır 144 kilogram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili uyuşturucu baronu olduğunu öne sürülen T.A. ve 2 kişi tutuklanırken, 144 kilogram uyuşturucu adliyeye bavullar içerisinde

GÜNDEM 31.07.2014 14:03:00 0
Polisten uyuşturucu baronlarına tokat

4 AY BOYUNCA TAKİP EDİLDİLER

Edinilen bilgiye göre, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekipleri, T.A.’nın bayan kurye aracılığıyla Ramazan Bayramında Çorlu’dan Bulgaristan’a yüklü miktarda eroin göndereceği bilgisi alması üzerine harekete geçti. Uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen T.A.’yı yaklaşık olarak 4 ay boyunca teknik ve fiziki takip altına alan KOM ekipleri Hakkari’den eroinin geleceğini tespit etmesiyle operasyon için düğmeye bastı.

UYUŞTURUCU BARONLARI GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda T.A.’nın malı teslim alacağı Çorlu girişinde geniş güvenlik önlemi alan ekipler, plakası açıklanmayan aracı durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada bavullar içinde paketlenmiş olarak 144 kilogram eroin ele geçirildi. Araçtan indirilen uyuşturucuya el konurken, eş zamanlı olarak polisin yaptığı operasyon ile uyuşturucu baronu T.A., K.B., H.T. ve Bulgaristan uyruklu bayan N.E.V. gözaltına alındı. Alınan ifadelerin ardından T.A., K.T., N.E.V., H.T. adliyeye sevke edildi. T.A., N.E.V, K.T., çıkarıldıkları mahkemede uyuşturucu madde bulundurmak, ticaretini yapmak, nakletmek suçlarından tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. H.T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber Merkezi