Uyuşturucu tacirlerine Şafak Operasyonu

Saray'da uyuşturucu tacirliği yaptıkları iddia edilen 12 kişinin evlerine sabahın ilk ışıklarında eş zamanlı operasyon yapıldı.

EKONOMİ 25.07.2014 17:40:00 0
Uyuşturucu tacirlerine Şafak Operasyonu

20 EVE KAPISI KIRILARAK GİRİLDİ

Bölgede uyuşturucu tacirliği yaptıkları iddia edilen 2’si kadın toplam 12 kişinin evine sabahın ilk ışıkları ile birlikte yaklaşık 60 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, bazı sokaklara giriş çıkışları tamamen kapattı. Çok sayıda kadın polisin de katıldığı operasyonlar sırasında 20?ye yakın eve, kapıları kırılarak girildi. Yaklaşık 3 saat süren operasyonda şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 350 gram bonzai sentetik uyuşturucu, 3 ruhsatsız av tüfeği ve 1 tabanca ele geçirildi. Ayrıca bir şüphelinin evinde ise  uyuşturucu fırının içinde bulundu.

 

 

PAPUCUNU BASIN MENSUPLARINA FIRLATTI

Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan H.E., S. C., Y. C., S. G., O.D., U. C., F.Ş., O. Ş., C. V., E.T., S.D., ve Y.Ş. isimli zanlılar, daha sonra sağlık kontrolleri için Saray Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İkişerli polis kontrolünde geniş güvenlik önlemleri altında hastanede doktor kontrolünden geçirilen şüphelilerden bazıları kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına sözlü ve fiili saldıra bulundu. Kadın şüphelilerden biri ise eline aldığı papucunu basın mensuplarına fırlattı. Şüphelilerin saldırı girişimleri polis ekipleri tarafından güçlükle önlendi. Bazı şüphelilerin rahat tavırları da dikkatten kaçmadı.

 

 

SORGULARI DEVAM EDİYOR

Polisin operasyon öncesinde yaklaşık 6 ay boyunca mahalleyi teknik takibe aldığı ve operasyon yapılacak adresleri aylar öncesinden belirlediği açıklandı. Hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler Saray Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorguları devam ediyor.

Haber Ahmet KARDEŞ