Vali Şahin: Arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor

Edirne'de meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bölgede arama, kurtarma ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüğünü ifade etti.

GÜNDEM 16.07.2014 14:37:00 0
Vali Şahin: Arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor

İNSANLAR AĞAÇLARDA MAHSUR KALDI

Edirne’de önceki gece başlayan sağanak yağışla birlikte bazı ilçelerde yaşanan sel ve su taşkınlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Dursun Ali Şahin, "16 Temmuz saat 03.30 sıralarında Uzunköprü ve çevresinde meydana gelen yoğun yağış nedeniyle Kırcasalih-Uzunköprü il yolu ve Çakmak- Sığırcılı köy yolu ulaşıma kapanmıştır. Uzunköprü ilçesine bağlı Aslıhan köyünde 1 adet kerpiç ev yıkılmış ve herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Uzunköprü ilçesine bağlı Kırcasalih, Aslıhan, Sığırcılı, Meşeli, Çakmak, Kuzucu köylerinde yoğun yağış nedeniyle bazı evleri su basmıştır. Kırcasalih- Sığırcılı köyleri arasındaki arazide 2, Kırcasalih'te 2 Aslıhan köyünde ağaçta mahsur kalan vatandaşlar ve AFAD ekiplerince kurtarılmıştır. Ayrıca, su baskını olan bölgelerde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri 3 bot, toplam 12 personel ile birlikte 3 ayrı ekip halinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Yağışların bu gün saat 18.00'a kadar süreceği tahmin edilmektedir" dedi.

EKİPLER ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin"Arama kurtarma ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürmektedir. Uzunköprü ilçesi Meşeli, Sığırcılı ve Aslıhan köylerinde mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarılmıştır. Çakmak-Sığırcılı yolu araç ulaşımına henüz açılamamış olup, Edirne-Uzunköprü yolunda herhangi bir ulaşım sıkıntısı yaşanmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi