Vize Kaymakamı Duru'dan köylere müjde

Kırklareli Vize Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Türkiye genelindeki birliklerin içinde bir ilke imza attı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Vize Kaymakamı Murat Duru, yaklaşık 8 aydır sü

GÜNDEM 14.07.2014 15:12:00 0
Vize Kaymakamı Duru

“HERKESE HAYIRLI OLSUN”

Vize ilçesinin 23 köyünde çöpler sorun olmaktan çıkacak. Vize İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Türkiye genelindeki birliklerin içinde bir ilki gerçekleştirecek. İl Özel İdaresi sorumluluğunda uygulanacak olan proje ile 23 köyün katı atıkları toplanarak bertaraf edilmesini sağlanacak. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından uygulanabilir bulunarak kabul edilen proje kapsamında 1 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı ve 250 adet çöp konteyneri alınacağı ifade edilirken, alınacak olan çöp konteynerlerinin 23 köyde belirli noktalara yerleştirileceği belirtildi. Kısa süre içerisinde uygulamaya konulması planlanan proje ile köylerde konteynerlere toplanacak olan çöplerin, yaklaşık 2 günde bir sıkıştırmalı çöp aracı ile toplanarak bertaraf edilecekleri alana taşınacağı bildirildi. 

Vize Kaymakamı Duru, proje ile ilgili, "23 köyde üretilen atıklar toplanarak bertaraf edilecek. Böylece, göreve başladığım günden buyana hayranlık duyduğum Vize’mizin doğasına ve tabiatının kirlenmesinin önüne geçmiş olacağız. Köylerimizdeki çevre kirliliğini azaltacak ve doğal kaynakların korunmasına büyük katkı sağlayacağız. Herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

Haber Merkezi