Çatı adayı İhsanoğlu 'na Tekirdağ'da sevgi seli

Muhalefet partilerinin çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Seçim programları kapsamında Pazar günü Tekirdağ'a geldi. Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bugün Türkiye'

GÜNDEM 14.07.2014 14:44:00 0
Çatı adayı İhsanoğlu

“CANIMIZI SIKAN ÇOK HADİSE VAR”

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu çıktığı Trakya turunun son ziyaretini Tekirdağ’a gerçekleştirdi. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa İsmet İnönü Spor Salonu’nda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelen İhsanoğlu, “Bugün Türkiye’de huzur arayışları varken, Türkiye’nin dışında huzurumuzu bozan canımızı sıkan çok hadise vardır. Bu mübarek Ramazan gününde, barış ayında, merhamet ayında bizim yanı başımızdaki komşularımızda İslam adına çıkan caniler, çeteler sivilleri kesiyor, çocukları katlediyor, kadınlara tecavüz ediyorlar” dedi.

 

 

“DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUM”

Türkiye’nin komşu ülkelerinde kubbelerin, camilerin, mezarların yıkıldığını ifade eden İhsanoğlu, “Tehlikelerin bizim çok uzağımızda olmadığını, çok yakınımızda olduğunu unutmayalım. Biz bu ateşi üzerine benzin dökmeyelim. Bu acının üzerine en azından su serpelim ki bu ateşin Alevi ülkemize sıçramasın. Türkiye de huzuru yakalamak isterken, yurt dışındaki itibarımızı yeniden sağlamak isterken hiçbir zaman unutmayalım ki bizim en büyük ideallerimiz Atatürk’ün Yurtta sulh, cihanda Sulh öyküsüdür. Türkiye’miz çok kısa zaman sonra göz yumup açıncaya kadar 10 Ağustos geldiği gün Türkiye sandığa gidecek. Bu sefer farklı bir sandığa gidecek. Geçen Mart ayında gittiğimiz gibi belediye reisi seçimine gitmeyecek veya milletvekili seçimlerine gidecek değil. Birkaç kişiyi seçmeyecek bir kişiyi seçecek. 3 tane aday var onlardan bir tanesini seçecek. İşte o 3 kişiden birisi olarak huzurunuza geldim ve sizin desteğinizi talep ediyorum. Ben sizi biraz rasyonel düşünmeye davet ediyorum. Bu davetimi de sırf size değil burada bulunan siz aziz kardeşlerime değil bütün vatandaşlarıma akıllarını yürütmeye davet ediyorum. Hisleriniz gerekli heyecanınız gerekli biz bu hislerle heyecanla birliğini, beraberliğini, dirliğini koruruz. Bir tek yer için bir tek yer mevki için, makam için bir kişi seçiliyor” şeklinde konuştu.

 

 

“ARKALARINA ALDIKLARI O GÜÇ 76 MİLYON DEĞİL ONUN BİR KISMI”

İhsanoğlu, Cumhurbaşkanın doğru seçilmesi gerektiğini aksi taktirde beş sene içinde ülkenin çok şey çekeceğini iddia ederek, “Bu kişiyi doğru seçmezsek beş sene çekeriz. Bu beş sene içinde de neler neler çekeceğimiz şimdiden belli oldu zaten. İçerde huzursuzluk var çünkü hep cepheleşmeden, zıtlaşmadan, sen, benden, kutuplaşmadan bahsediliyor. İnsanlar arkalarından güç alarak hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Arkalarına aldıkları o güç 76 milyon değil onun bir kısmı. Peki 76 milyonun tamamı nerede o da mühim değil. Bu böyle olunca 76 milyon içinde sıkıntılar olacaktır. Bu sıkıntıyı gidermek için iç cepheyi birleştirmek lazım. Ayrılık gayrlık olmaması lazım, dirlik tohumlarını ekmemiz lazım. Bu yolda büyük gayretler harcamamız lazım. 10 Ağustostaki seçim bir tek cumhurbaşkanlığına yapılacak seçimdir. Orada herkes daha önce oy verdiği partiye daha sonra da verebilir yani önümüzdeki seçimlerde de siz yine bildiğiniz partiye oy veriniz o sizin tercihinizdir tabii hakkınızdır. Önünüzde 3 aday bir mevki var. Bu 3 adaydan bir tanesini seçeceksiniz” ifadelerini kaydetti.

 

 

“VATANDAŞ 76 MİLYONU KUCAKLAYAN BİR CUMHURBAŞKANI GÖRMEK İSTİYOR”

Vatandaşların hepsinin milleti ikiye bölen cumhurbaşkanı istemediğini dile getiren İhsanoğlu, “Millet en tepe makama göndereceği insanı bir siyasi partinin savunucusu olmaması hususunda kanaat sahibidir. Siyasi görüşlerin yeri meclistir. Devletin tepesinde özel bir siyasi gündemle gelinmez. Türkiye de ancak çok parti meclisi olan başkanları cumhurbaşkanı seçilmiştir. Rahmetli Turgut Özal’ı, Allah ömürle versin Süleyman beyi seçmiştir. Bunların hepsi yukarı çıktıktan sonra parti gömleklerini ilelebet çıkarmışlardır. Onun için yukarıya çıkaracağımız, devletin başına seçeceğimiz insanın bütün partilerden eşit mesafede, siyaset üstü, devletin gündemini kendisi belirlemiş, kendi gayeleri için değil, milletin bütünlüğü için siyaset üstü yönlendiren bir Cumhurbaşkanı seçmemiz lazım” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Tekirdağ programları kapsamında sahil dolgu saha’da Süleymanpaşa Belediyesinin onuruna verdiği iftar yemeğinde Tekirdağlı vatandaşlara hitap etti. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten çatı adayı İhsanoğlu “Ben Burada şunun altını çizmek istiyorum, biraz önce filmde seyrettiğiniz gibi tüm Türkiye’nin bir ve beraber olmaya ihtiyacı var. Türkiye’nin temel niteliklerini yani Anayasa da belirtilen sosyal hukuk devleti laik niteliklerini koruması lazım gelir. Türkiye’de kanun hakimiyetinin ve kanun karşısında ki vatandaşların eşitliğin tesis edilmesi lazım gerekir. Türkiye’de maalesef bu konuda önemli sıkıntılar çekmiştir ve çekmektedir. Kanunların yanlış tatbikinden adaletin gecikmesinden Türkiye’de çok sayıda insan mağdur olmuştur.” Dedi.

“BU DEVLETE ZEVAL VERMESİN”

Tekirdağ Sahil dolgu saha da vatandaşlara hitap eden muhalefet partilerinin çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu “Türkiye’de refah belirli bir istikamette veya belirli noktalarda yoğunlaşıyor, o 5-6 seneden beri 10.000 dolar denilen kişi başına düşen milli hasıla ve milli gelir maalesef 76 milyon arasında eşit bir şekilde dağılmıyor. Bazı yerlerde birikiyor geçen gün Bursa da da belirttiğim gibi şişko kediler türetiyor. Çünkü o eti o gıdanın çoğunluğunu şişko kediler yiyorlar  ve böylece bir adaletsizlik oluyor. Sosyal refah devleti sosyal devlet insanların alın teriyle mesut hayat yaşamaları onurlu bir hayat yaşamaları demektir. Yani sadaka ile iade ile değil alınlarının teriyle yaşamaktır. Türkiye’de tabi sosyal hizmetlerin devam etmesi lazımdır ama bu hizmetler devam ederken işsizliği de gidermek gerekmektedir ve asgari ücretleri de yükseltmek lazım fert başına düşen geliri de yükseltmek lazım ve bunu adaletli dağıtım şeklinde yapmak lazım. Diyeceksiniz ki bunlar cumhurbaşkanının işi mi icranın işi mi ? elbette icranın işi değil hükümetin işidir ama hükümetin başında hükümetin üstünde cumhurbaşkanı vardır. Cumhurbaşkanı halktan aldığı destekle güçle halkın menfaatlerini çıkarlarını gözetmesi lazımdır. Cumhurbaşkanının anayasa da ki görevleri arasında bu var, ayrıca bu sefer bu 10 ağustosta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanının  halktan aldığı destekle doğrudan doğruya bireysel verilen oylar ile onların gücüne sahip olacaktır. Onun için 10 ağustos gerçekten çaresizlik çaresidir. 10 Ağustosta Tekirdağlıların bütün Trakyalıların ve Türkiye’nin 76 milyonun arkamızda olacağını hissediyorum. Allah bu millete bu devlete zeval vermesin” diyerek sözlerini noktaladı. Çatı Adayı İhsanoğlu iftar programı  sonrasında Çorlu havaalanına hareket ederek , Tekirdağ Programını noktaladı.

Haber/Gökhan YILMAZ