Hayrabolu karpuzu tezgahtaki yerini aldı

Hayrabolu'da karpuz üretimi yapan Mehmet Bilsel ve Fahrettin Esen, sezonun ilk karpuzunu elde etti.

GÜNDEM 9.07.2014 16:58:00 0
Hayrabolu karpuzu tezgahtaki yerini aldı

DOLU NEDENİYLE GECİKME YAŞADIK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Bilsel bu yıl karpuz üretiminin mahallelerinde 2-3 kez yaşanan kırımsı ve dolu nedeniyle zarara uğradığını belirtti. Mehmet Bilsel, "Bu yıl karpuzumuz piyasaya çıkmakta geç kaldı. Yaşadığımız kırımsı ve dolu olayı bize büyük zarar verdi ve ilk karpuz kırımında dolu nedeniyle gecikme yaşadık. Ama biz yine de en lezzetli karpuzu, kabak aşısı olmayan karpuzu pazara sunuyoruz" dedi. Emiryakup mahallesi karpuzunun bayırlarda çok az suyla sulanmasından dolayı lezzetli olduğunu söyleyen Bilsel, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da karpuzun kilogramını 1 TL’den sattıklarını kaydetti.

KARPUZ DOLU İLK RÖMORKUMUZ KISA SÜREDE TÜKENDİ

Hayrabolu’da ilk yerli karpuzu Emiryakup Mahallesi’nde ürettiklerini belirten Fahrettin Esen ise, "Bu yıl arkadaşımla birlikte karpuz üretmeye kararı verdik. 30 dekar karpuz ektik. Dolu nedeniyle sıkıntı yaşadık ama yine de karpuzu piyasaya sunduk. Karpuzumuzun lezzetini bilenler hemen karpuzları aldılar. Karpuz dolu ilk römorkumuz kısa sürede tükendi. İnşallah bundan sonra bir sıkıntımız olmaz. Çünkü biz kendi ürettiğimiz karpuzu kendimiz traktör römorkunda vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz" dedi.

İHA