Tekirdağ sanayicisi Nükleer Enerji sektörüne el atıyor

TEKSANDER Başkan Yardımcısı Erdim Noyan beraberindeki Genel Sekreter Soner Şaşmaz ve Nükleer Enerji Komisyonu üyeleri ile birlikte Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanı Necati Yamaç'ı makamında ziyare

GÜNDEM 7.07.2014 17:32:00 0
Tekirdağ sanayicisi Nükleer Enerji sektörüne el atıyor

Tekirdağ Sanayiciler Derneği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek, yerli tedarikçi zincirine dahil olmak istediklerini belirtti.

PAY SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

Tekirdağ Sanayiciler Derneği, Mersin ve Sinop’ta yapılacak olan Nükleer Santrallerin yapımında yerli tedarikçi olarak pay alabilmek için girişimlerini sürdürüyor. Bu sayede Nükleer Enerji Santrallerine yönelik iş yapma konusunda tecrübe kazanmak isteyen sanayiciler, dünyada yapılması planlanan diğer Nükleer Enerji Santrallerinin yapımında da pay sahibi olmak istiyor. Bu kapsamda Tekirdağ Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısından sonra, Tekirdağ Sanayiciler Derneği bünyesinde Nükleer Enerji Komisyonu kurulduğu kaydedildi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Komisyon olarak bu çalışmanın Tekirdağ'da da yapılmasını arzu ettiklerini söyleyen Erdim Noyan, Necati Yamaç ve ekibini, Mersin’deki Nükleer Santralin üstlenicisi Akkuyu NGS A.Ş.’nin yetkilileri ile birlikte Tekirdağ’a davet etti. Burada sanayicilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapılmasını isteyen Noyan, sanayicilerin potansiyellerinin yerinde görülmesini talep etti. Yamaç, bu konuda Eylül ayının ilk haftasında Tekirdağ’a gelerek sanayicilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapabileceklerini, fakat firma ziyaretlerini daha sonra ayrı bir program içerisinde ele alabileceklerini kaydetti.

RUSYA’YA GEZİ DÜZENLEMEK İSTİYORUZ

Nükleer Enerji Komisyonu olarak Nükleer konusunda Rusya’ya bir teknik gezi düzenlemek istediklerini belirten Noyan, “Rus Nükleer Santrallerini görmek ve Santrallere iş yapan tedarikçi firmaları da ziyaret ederek ikili görüşmeler yapmak istiyoruz” dedi ve Yamaç’tan bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Yamaç ise komisyon tarafından Rusya'ya düzenlenecek gezi için Rus firmayla görüşerek yardımcı olabileceğini belirtti.

Haber / Ahmet KARDEŞ