Belediye bir işyerine mühür vurdu

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün Haziran Ayı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu süre zarfında bir işyerinin Zabıta Müdür

GÜNDEM 4.07.2014 18:30:00 0
Belediye bir işyerine mühür vurdu

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada Zabıta Müdürlüğü’nün Haziran Ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundı.

GEREKLİ CEZAİ İŞLEMLER YAPILDI

Bir aylık süre içinde Menşe Şahadetnamesi verilmediğini ifade eden Mandalı, İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile çizelgelerinin de gönderildiğini söyledi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatlar için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kontrol yazılarının yazıldığını kaydeden Başkan Mandalı, “Yapılan tüm sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekiplerimiz hazır bulundu. Haziran Ayı’nda 282 adet gelen evrak ile 139 adet giden evrak Zabıta Müdürlüğü’nce kayıt altına alındı. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapıldı ve kişilere cevapları verildi” dedi.

NAKİL İŞLEMLERİ DEVAM ETTİ

Haziran Ayı içinde Kapaklı Belediyesi’nin sosyal sorumluluk hizmetleri kapsamında özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemlerinin de Zabıta ekiplerince gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan İrfan Mandalı, “Bu kapsamda 60 kişi Edirne’ye, 30 kişi İstanbul’a, her Çarşamba günü 6 kişi Çorlu’ya ve 5 kişi de Tekirdağ’a gönderildi” dedi.

3 ADET ZABIT VARAKASI DÜZENLENDİ

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Haziran Ayı’nda 3 adet zabıt varakası düzenlendiğini söyleyen Mandalı, “Bu süreçte 1 adet idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi ve 1 iş yeri mühürlendi. Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapıldı ve cevapları yazıldı. Zabıta ekiplerimiz ayrıca hafta içi nöbetlerini ve cumartesi pazar günü nöbetlerini de düzenli bir şekilde yerine getirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edildi. Cezaların ve mühürlenen işyerlerinin kişilere tebligatları yapıldı. Ayrıca zabıta ekiplerince perşembe ve pazar pazarının kontrolleri de düzenli olarak yapıldı” dedi.

RUHSAT KESİNLEŞTİRME TUTANAKLARI TUTULDU

Başkan Mandalı, “Belediyemizde 12.00-13.00 saatleri arasında santral nöbeti ve gece nöbetlerinde zabıta memurlarımız görevlendirildi. İlçedeki çöp şikâyetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldı ve eksik çöp bidonları tamamlandı. Emniyet Müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatıldı ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. Haziran Ayı içerisinde cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildi” diye konuştu.

ŞİKAYETLERLE TEK TEK İLGİLENİLDİ

Hafta içi yapılan banka işlemlerinde zabıta ekiplerinin de görev aldığını dile getiren Mandalı, kaldırım ve yollara demir ve tuğla gibi malzeme dökmemeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda inşaat sahiplerinin de uyarıldığını kaydetti. Başkan Mandalı, “İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekiplerimiz de görev aldı ve denetimlere çıkıldı. Tespit edilen su patlakları, su işlerine bildirildi. Şikayet dilekçeleri cevaplandırıldı ve tebligatları yapıldı. Zabıta ekiplerince cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp gibi şikayetler tespit edilerek ilgili birimlere bildirildi” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ