"Şarköy'e yeni ve güzel hastane kazandıracağız"

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yakup Çağ, Tekirdağ'da görev yapan hekimlerden daha iyi yararlanabilmek için geçici görevlendirmeler yaptıklarını söyledi.

GÜNDEM 30.06.2014 16:32:00 0

“TAKVİYELER YAPIYORUZ”

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, alanında uzman doktorları yaz dolayısıyla nüfus artışı yaşanan Tekirdağ’ın küçük ilçelerine görevlendirerek, vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermeyi hedefliyor. Konu ile alakalı açıklama yapan Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Çağ, "Hekimlerimizden daha iyi yararlanabilmek için geçici görevlendirmeler ve kaydırmalar yapıyoruz. Böylelikle hem bazı bölümleri olmayan hastanelerimize doktor sevk ederek oradaki hastalarımıza da hizmet veriyoruz. Haftada 2 gün doktorlarımız görevlendirerek bazı bölgelere takviyeler yapıyoruz" dedi.

"TURİZM BÖLGELERİNE CİLDİYE VE GÖZ DOKTORLARIMIZI GÖREVLENDİRDİK"

Uzm. Dr. Çağ, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte cildiye ve göz doktorlarına turistlik yerlerde daha çok ihtiyaç duyulmasından dolayı Şarköy’de cildiye ve göz doktoru görevlendirdiklerini ifade etti.

Hafta sonları uzman hekim takviyesi ile ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını belirten Çağ, "Bu uygulamayı geçtiğimiz yıl yapmıştık, bu yıl da yapacağız. Hekim kaynağımızı ihtiyaçlara göre dönemsel uyguladığımız bu yolla daha etkin kullanıyoruz. Bu uygulamayı Şarköy’den sonra Marmara Ereğlisi’nde de uygulayacağız. Şarköy merkeze uzak olduğu için sıkıntılar yaşanabiliyordu. Şarköy’e ve turistik bölgelerimize pozitif ayrımcılık yaparak daha etkili hizmet veriyoruz. Şarköy’de hastane binalarının eski olması sebebiyle sıkıntımız var. Çalışmalarımızın tamamlanması ile Şarköy’e yeni ve güzel bir hastane kazandıracağız" açıklamasında bulundu.

Haber/Seyit SÜREN