Kültür gezileri başladı

Çerkezköy Belediyesi Ramazan Ayı dolayısıyla her gün İstanbul ve Edirne'ye kültür gezileri düzenliyor. Çerkezköy Belediyesi'nin İstanbul ve Edirne'ye düzenlediği kültür gezilerinin

GÜNDEM 29.06.2014 17:40:00 0
Kültür gezileri başladı

Çerkezköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte Kültür gezilerine start verdi.

HER GÜN 60 VATANDAŞIMIZI KÜLTÜR GEZİLERİNE GÖNDERİYORUZ

Önceki yıllarda Yalnız Edirne’ye düzenlenen Kültür Gezileri’ne bu yıl İstanbul da eklendi. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, Kültür Gezilerinin Ramazan Ayı’nda gerçekleştirilmesinin ayrı bir özelliğinin ve güzelliğinin bulunduğunu belirtti. Erez, “Çerkezköy Belediyesi olarak Ramazan Ayı boyunca Kültür Gezilerimiz İstanbul’da Eyüp Sultan’a, Edirne’de de Selimiye’ye gerçekleştirilecek. Tabiki bu arada Edirne’de tarihi yerler de zaman nispetinde gezilecek. İstanbul’a her gün 45 kişilik bir otobüs, Edirne’ye de her gün 25 kişilik bir minibüs gönderiyoruz. Toplamda her gün 60 vatandaşımızı Kültür Gezilerine gönderiyoruz” dedi.

BELEDİYEMİZİN BİR HİZMETİDİR

Kültür Gezileri kapsamında araçların her gün saat 14.00’da belediye önünden kalktığını dile getiren Kenan Erez, “Ramazan Ayı boyunca Çerkezköy Belediyesi olarak bu kültür etkinliklerimiz sürecek. Kültür Gezilerinde her araçta belediye görevlisi olarak bir zabıta memuru görevlendiriyoruz. Bu kültür gezileri belediyemizin vatandaşlarımıza bir hizmetidir. Hiçbir ücret alınmıyor. Kültür gezilerine katılacak vatandaşlarımız gün öncesinde belediyeye gelerek Zabıta Müdürlüğümüz görevlilerine isimlerini yazdırabilirler” diye konuştu.

 

 

GEZİYE KATILANLAR MEMNUN

Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan Ayı dolayısıyla düzenlediği geleneksel Kültür Gezileri’nin bu yıl ilkine katılan vatandaşlar, Çerkezköy Belediyesi’nin halka vermiş olduğu bu hizmetten son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, “Çerkezköy Belediyesi’nin özellikle Ramazan Ayı boyunca sürdürmekte olduğu bu kültür gezilerinin çok makbul geziler olduğunu herkesin bilmesi lazım. Çünkü Ramazan Ayı içinde gerçekleşen bu tür gezilerde insanlarımızın merakla görmek istedikleri Camilerin ziyaret edilmesi ve iftar sonrası o camilerde Teravih Namazı kılınması inanın insanı çok rahatlatıyor ve de insana inanılmaz bir huzur veriyor. Bu nedenle bu kültür gezilerinin Ramazan Ayı’nda gerçekleştirilmiş olması çok anlamlı. Bu yönde de halka hizmet veren Belediye Başkanımız Vahap Akay başta olmak üzere belediye meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Haber / Gökhan YILMAZ