Kaymakamlık turnuvasında şampiyon Belediye oldu

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Halı Saha turnuvasında şampiyon Çerkezköy Belediyesi oldu. Final karşılaşmasında Tugay Komutanlığı ile karşı karşıya gele

SPOR 27.06.2014 20:41:00 0
Kaymakamlık turnuvasında şampiyon Belediye oldu

 

ÖNCEKİ GÜN OYNANDI

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kurumlar arası halı saha turnuvası önceki gün oynanan final karşılaşmaların ardından sona erdi. İlk turda 24 takımın katıldığı turnuvada maçlarını kazanan 12 takım iki gruba ayrıldı.Çarşamba günü saat 18.00’de başlayan turnuvanın üçüncülük ve final maçını izlemeye Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Belediye Başkan yardımcıları İmdat Özgör ile Atilla Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdür Dr.Olcay Palak, İlçe Gençlik Spor Müdürü Metin Aysal, Belediye Meclis üyesi Uğur Erem, Kamu Kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda futbolsever geldi.

 

 

EMNİYET TUTUNAMADI

Üçüncülük karşılaşmasında Çerkezköy Devlet Hastanesi ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan Emniyet Müdürlüğü ilk devre bulduğu iki golle avantaj yakaladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde rakibi karşısında etkin bir futbol ortaya koyan Devlet Hastanesi üst üste goller bularak öne geçti. İlçe Emniyet Müdürlüğü takımı da aradaki farkı kapatmak adına büyük bir mücadele örneği gösterdi. Rakibi karşısında farkı indirmeye çalışan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek’in golü ile farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca Devlet Hastanesi turnuvayı üçüncü olarak tamamlamasını bildi.

 

 

FİNAL MAÇI OYNANDI

Üçüncülük karşılaşmasının ardından final karşılaşması oynanırken, finalde Tugay Komutanlığı ile Çerkezköy Belediyesi kozlarını paylaştı. Maça iyi başlayan Çerkezköy Belediyesi ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili oldu. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran Çerkezköy Belediyesi Miraç ile gol bularak karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Çerkezköy Belediyespor kalan dakikalarda ikinci gol mücadelesi verdi. Ataklarını sıklaştıran Çerkezköy Belediyesi ilerleyen bölümlere doğru Adem’in şık golü ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ikinci devresi ise büyük çekişmeye sahne oldu. Her iki takımın da iyi bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmada Tugay Komutanlığı Onur ile iki gol bularak skoru eşitledi. Arka arkaya gelen gollerin ardından çok rahatlayan 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı Ali ile bir gol daha bularak karşılaşmada öne geçti.

 

 

2-0’dan 3-2 yenik duruma düşen Çerkezköy Belediye Takımı çabuk toparlanarak kontra ataklarla rakip kaleye yüklenmeye çalıştı. Uzatma dakikalarında Çerkezköy Belediyesi Nedret’in mükemmel vuruşu ile skoru tekrar eşitledi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. Penaltı atışlarında iki ekip de beşer penaltı atışını gole çevirdi. Birer penaltında gol olması ile birlikte son penaltıları kaleciler kullandı. Çerkezköy Belediyesi takımı kalecisi Muzaffer penaltı atışını gole çevirirken, Tugay Komutanlığı takımının kalecisi Emrah’ın kullandığı penaltı atışını Muzaffer kurtararak takımına şampiyonluğu getirdi. Şampiyonluk sevincini ise Çerkezköy Belediyespor’lu oyuncular doyasıya kutladı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Turnuvanın ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ 24 takımın katıldığı kaymakamlığımız kurumlar arası turnuvası final maçlarının ardından sona erdi. Öncelikle bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Bu arada şampiyon ekibimiz başta olmak üzere tüm takımlarımızı dereceye giren diğer ekiplerimizi de tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum. Bu turnuvayı ilçemizde düzenlemek için öncelikle ilçemiz basın mensuplarının teklifi ile bu çalışmayı başattık. Bu projenin başlamasına vesile olan basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın düzenlenmesi için büyük bir katkı yapan Çerkezköy Belediye Başkanımız ve belediyemize, Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz olmak üzere, sağlık yönünden her tedbiri alan İlçe Sağlık Müdürümüze ve personeline, ayrıca her türlü emniyet tedbirini alan İlçe Emniyet Müdürümüz ile personeline teşekkürü bir borç bilirim. Amacımız Çerkezköy’de birlik ve beraberliği daha da perçinlemek, kaynaşmayı artırmak, kurumlar arasındaki işbirliğini ve koordinasyonu artırmak, özellikle gençlerimizin ve vatandaşlarımızın sporla daha fazla uğraşmalarını sağlamak amacıyla bu turnuvayı düzenledik” dedi.

 

 

İLGİ GÖRDÜ

Bir sonraki turnuvayı geniş katılımlı yapmak istediklerini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz turnuvaya 24 takım ve 360 sporcu katıldı. Bu da bize önümüzdeki dönemler için bu turnuvanın daha da kapsamlısını daha da iyisini düzenlemek için bize güç vermiş oldu. Şimdiden Gençlik ve Spor İlçe müdürümüze gereken talimatları verdim ve daha iyisini hep birlikte yapacağız. Bu turnuvada görev almış olan teknik personel, hakemler, gözlemciler ve emeği geçen katkısı olan kişiler var. İsmini zikretmediğimiz tüm arkadaş ve personelimize de teşekkür ediyorum. İnşallah katılımın daha fazla olduğu kamu kurumlarının yanı sıra içinde sivil toplum örgütlerinin de yer alacağı organizasyonları hep beraber gerçekleştireceğimizi umut ediyorum. Özellikle gençlerimize yönelik yeni sosyal alanlara ihtiyaç var. Sosyal, kültürel ve sportif alanlara büyük ihtiyaç var. Bu amaçla Gençlik merkezimizin yapımına başlandı ve gelecek yıl Mart ayında da tamamlanmış olacak. Gençlik merkezinin olduğu bölgede aynı bölge de bir futbol sahası yapmak içinde gerekli çalışmaları başlattık. Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın da direktifleriyle işbirliği içinde gerekli hazırlıklara başladık. Umut ediyorum hep birlikte Çerkezköy’e güzel bir futbol sahası kazandıracağız. 115 bin nüfuslu olan ilçemizde spora, sporcuya ve sportif etkinliğe ihtiyaç olduğu, özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyorsak mutlak suretle sportif imkanları artırmamız gerekmektedir” diye konuştu.

 

 

HAKEMLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından turnuvaya destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür plaketini Kaymakam Kubilay takdim ederken, maçları yöneten hakemlere de teşekkür plaketi verildi.  Turnuvanın dördüncüsü İlçe Emniyet Müdürlüğü takımı ile üçüncüsü olan Devlet hastanesi takımı oyuncularına madalya ve kupalarını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan birlikte verirken, Turnuvada ikinciliği elde eden 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı takımına ise kupa ve madalyalarını 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan takdim etti. Turnuvanın şampiyonu Çerkezköy Belediyesi Takımı adına da şampiyonluk kupasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi.

Haber/Seyit SÜREN