Akay: " Söylentiler gerçeği yansıtmıyor "

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kamu oyunda " Çerkezköy Belediyesi ceza kesiyor" şeklinde ki anlaşılmalara düzenlediği basın toplantısında açıklık geçirdi.

GÜNDEM 24.06.2014 15:43:00 0
Akay:

“İL MÜDÜRLÜKTEN GELEN CEZALARDIR”

Önceki gün saat 17.00’da makamında basın mensupları ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “  Tekirdağ İl Çevre Müdürlüğü ilçemizde imar ile ilgili yaptığı kontrollerde yasanın 32 ve 42. Maddesine göre belirlediği cezaların kesilmesini encümenimize getiriyor. Belediye olarak bizde cezaları kesmek zorundayız. Kesilen cezalarda bizlerden kaynaklanmıyor. İl Çevre Müdürlüğümüzün yaptığı kontroller sonucu binalarda çıkma yada imara uygunsuzluk olduğu takdirde bizlere kontrollerde şu cezalar kesilecek diyor ve encümenimizde cezaları yasanın 32’inci ve 42’inci maddesine göre kesmek zorunda kalıyor. İlçemizde imarla ilgili 2011 yılında üç,2012 yılında 12, 2013 yılında 25 ve 2014 yılının ilk üç ayında 3 ve ikinci üç ayında da toplam 34 ceza kesilmiştir.

Bu kesilen cezalar Çerkezköy Belediyesinin kendi yaptığı kontrollerde kesilen cezalar olmamakla birlikte, İl Çevre Müdürlüğü’nün yaptığı kontroller neticesinde kesilen cezalardır. Kamu oyunda Çerkezköy Belediyesi ceza kesiyor şeklinde yanlış bir algılama oluşmuştur ama bunlar tamamen yanlıştır. İşin doğrusu ise İl Çevre Müdürlüğünün yapmış olduğu kontroller den kaynaklanan cezalardır” açıklamasında bulundu.

“KESİNTİLER ORTAYA ÇIKIYOR”

Akay “ Her ay belediyelere nüfusları oranında iller bankasından para geldiğini, fakat Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte Çerkezköy ve diğer ilçe belediyelerine İller Bankası’ndan gelen paradan yüzde otuz oranında bir düşüş yaşanmıştır. 2014 Ocak ayında İller Bankası’ndan 2 milyon 643 bin TL, Şubat ayında 2 milyon 242 bin TL, Nisan ayında 1 milyon 870 bin TL, Mayıs ayında 1 milyon 66 bin TL geldi. Nisan ayında gelen paradan Büyükşehir Belediyesine 804 bin TL, kesinti sonucunda bizim belediye ise bir milyon almış bin TL kalmıştır. Mayıs ayında ise gelen o paradan 74 bin TL Büyükşehir Belediyesine kesildi ve bize de 996 bin TL gelmiştir. İller Bankasından gelen paralarla birlikte bir kaybımız olmamıştır. Ekonomik olarak iyi bir belediye olarak sıkıntılarımızı da daha çabuk çözeriz.

Ancak bu şartlarda biraz zorlanacağız, çünkü bizlerin de hesapta olmadığı kesintiler ortaya çıkıyor. İnşallah ilerleyen günlerde düzelir. Hizmet anlamında sıkıntı yaşayacağız ve tüm belediyelerde bu dertlerden yakınmaktadır” dedi.

BORCUMUZU 55 BİN 686 TL’YE DÜŞÜRDÜK

Akay “ Kızılpınar ve Veliköy’ün bize bağlanması ile birlikte 73 milyon 500 bin TL borcun 17 milyonunu Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Bizim borcumuzda 55 milyon 686 bin TL’ye düştü. Nisan ayından itibaren 5 milyon borcumuzu ödedik. Büyükşehir Belediyesine üç aylık süre zarfında 1 milyon 500 bin TL, Büyükşehir TESKİ’ye 500 bin TL öderken, üç aylık dönemde İller Bankası’ndan brüt 7 milyon 629 bin 598 TL pay aldık. Ayrıca üç aylık dönemde kesilen paralar ile birlikte 5 milyon 649 bin 360 TL pay aldık” dedi.

Haber/Seyit SÜREN