Vezirköprülüler'den 13. Piknik Şöleni

Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Piknik Şöleni'nde bir araya geldi. Dernek üyelerinin yöresel sanatçılar?

GÜNDEM 23.06.2014 19:28:00 0
Vezirköprülüler

 

Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 13. Geleneksel Piknik Şöleni önceki gün Tepe Emlak Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi.

 

 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Piknik Şöleni’ne, Kapaklı ve Çerkezköy’de ikamet eden Vezirköprülü vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Dernek Başkanı Dursun Yıldız gerçekleştirdi. Yıldız, “Geleneksel hale getirdiğimiz piknik şölenimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu düzenlememizde bana yardımcı olan başta yönetim kurulu üyelerim olmak üzere tüm sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

AĞALIK YARIŞMASI ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Açılış konuşmasının ardından Samsun yöresine ait davul zurna ekibi sahneye çıkarken, dernek üyeleri halay çekti. Yöresel oyunların yanı sıra yöresel sanatçılar Mine Akşay ve İzzet Aktaş da birbirinden güzel şarkıları seslendirerek Samsunlulara unutulmaz bir gün yaşattılar. Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 13. Piknik Şöleni’nde ağalık yarışması da büyük çekişmeye sahne oldu. Son iki yıldır Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 13.Piknik Şöleninin ağalığını yapan Şaban Kaya’ya bu yıl dişli rakipler çıktı. 

 

 

AĞA DEĞİŞTİ

 Ağalık artırmasını 25 bin TL veren Ataçlar İnşaatın sahibi Üzeyir Ataç kazandı. Ağalık yarışmasının ardından çeşitli hediye çekilişleri gerçekleştirilirken, gün boyu özel olarak hazırlanan keşkekler de davetlilere ikram edildi. Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 13.Piknik Şöleni müzikler eşliğinde akşam saatlerine kadar devam etti. Piknik Şöleni’ne Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Enver Bayram ve çok sayıda Vezirköprülü katıldı. 

Haber / Seyit SÜREN