Asit kazanı patladı: 1 yaralı

İşçi nüfusunun yoğun olduğu Çerkezköy'de gün geçmiyor ki iş kazalarına bir yenisi daha eklenmesin. Dün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Yünsa İplik FabrikasÄ?

GÜNDEM 21.06.2014 17:30:00 0
Asit kazanı patladı: 1 yaralı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yünsa İplik Fabrikası’nda asit kazanının patlaması sonucu meydana gelen iş kazasında bir kişi yaralandı.

ASİT KAZANI PATLADI

Olay dün saat 10.00 sıralarında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yünsa İplik Fabrikası’nın Boyahane bölümünde meydana geldi. İddiaya göre burada laborant olarak çalışan 20 yaşındaki Hayriye Uygun’un, asit kazanını temizlediği sırada su ile asitin temas etmesi sonucu aşırı basınç yüzünden kazan patladı. Vücudunun çeşitli bölgelerinde ve yüzünde yanıklar oluşan Hayriye Uygun’a ilk müdahale, çalışma arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 ekiplerince yapıldı.

 

 

HASTANEYE KALDIRILDI

Durumu ağır olan Hayriye Uygun, yapılan ilk müdahalenin ardından 112 ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilen Hayriye Uygun, daha sonra Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi’ne sevk edildi. Kızının geçirdiği iş kazasını haber alan annesi ve yakınları soluğu hastanede aldı. Yetkililer 20 yaşındaki Hayriye Uygun’un sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  

Haber / Ahmet KARDEŞ