Gürkan " Kırkpınar Edirne'nin yüz akıdır"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar'ın Edirne'nin yüz akı olduğunu söyleyerek, Kırkpınar için gestapoluksa, gestapoluk yapacağını belirtti.

GÜNDEM 18.06.2014 18:11:00 0
Gürkan

BASIN MENSUPLARI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bu yıl 653'üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde değişikliğe gidilmesi ve arşiv oluşturulması amacıyla gazetecilerin Kırkpınar'da çektiği fotoğrafları belediyeye vermesi, verilmediği takdirde bir dahaki seneye akreditasyon yapılmayacağı kararı alınması üzerine Edirne'de görev yapan gazeteciler, Belediye Başkanı Recep Gürkan'a büyük tepki gösterdi. Edirne Belediyesi Toplantı Salonu'nda 'Kırkpınar Yağlı Güreşleri' hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyen Başkan Gürkan, "16 Haziran Pazartesi günü 653’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlamıştı. Kırkpınar Edirne’nin ve Edirne Belediyesi'nin yüz akıdır. Bu anlamda Kırkpınar’ın düzgün ve güzel yapılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık ve kaçınmayacağız. Ben Kırkpınar’ı tanıtmak için iki aydır gecemi gündüzüme kattım. Veli efendi Hipodromu'nda tarihi Kırkpınar koşusu diye at yarışları düzenledim. İki aydan beri en az 10 kere İstanbul’da televizyon kanallarına gidip Kırkpınar’ı tanıttım. İki aydır belediye başkan yardımcılarım ve arkadaşlarlayım, gece gündüz çalışıyorlar. Hepsine minnettarım. Bu kadar yoğun çaba bu kadar emek ve bu kadar alın teri boşuna değil" diye konuştu.

“BUNUN ÖNÜNE KİMSE GEÇECEMEYEK”

Kırkpınar’ı gelecek kuşaklara aktarmak için gestapoluksa gestapoluk yapacağını ifade eden Gürkan, "Ben Kırkpınar’ı gestapo olarak gelecek yıllara taşıyacağım ve bunun önüne hiç kimse geçemeyecek. Hiç kimse mal bulmuş mağribi gibi pireyi deve yapıp belediyeye engel olalım anlayışına sığınmasın. Kırkpınar’da bu sene bazı değişiklikleri öngördük ve uyguladık. Öncelikle Kırkpınar alanının içerisinde bulunan düzensizliğe son verdik. Her şeyi kategorik olarak yerli yerine koyduk. Kırkpınar’ın düzen içinde ve başarılı bir şekilde geçmesi için gerekli çalışmalarımızın başarılarını görmüş bulunmaktayız" açıklamasında bulundu.

“GELECEK NESİLLERE TAŞINMASI SAĞLANACAK”

Basın mensuplarının Kırkpınar’a giriş akreditasyonları konusunda taahhütname imzalanmasına açıklık getiren Gürkan, "Edirne Belediye Meclisi olarak Kırkpınar’ı dijital ortamda saklamak için bilgi ve dokümantasyon merkezi kurduk. Bu merkez Kırkpınar’ın gelecek nesillere taşınmasını sağlayacak. Edirne Belediyesi olarak hedefimiz aklı, bilimi ve teknolojiyi kullanarak 100 yıl sonra bir vatandaş veya bir araştırmacı Kırkpınar ile ilgili bir şey araştırmak istediğinde merkezine gelerek istediği dönenimin pehlivanlarını, Kırkpınar ağasını ve cazgırını rahatça bulabilir. Biz ne yaptıysak Edirne ve Kırkpınar adına yaptık" dedi.

BELEDİYENİN EVLERİNİ SATIN ALANLARA ANAHTARLARI TESLİM EDİLDİ

Toplantıda ayrıca Fırınlar Sırtı'nda yapılan TOKİ konutlarında bulunan belediye evlerinin satışının gerçekleştirilmesinin ardından ev sahiplerine anahtarları teslim edildi. Başkan Gürkan, "TOKİ'de çeşitli büyüklüklerde 50 adet dairemiz vardı. Dairelerimizi satışa çıkardık ve 11 tanesini sattık. Sattığımız 11 dairenin 5 tanesinin anahtarını teslim ediyoruz. Evleri alan Edirneli hemşehrilerime evlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah huzur içerisinde oturmayı nasip kısmet eder inşallah" diye konuştu. 

Haber/İHA