Samsunlular 11. Piknik Şöleni'ni coşkuyla kutladı

Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 11. Geleneksel Piknik Şöleni Kazak Gölü'nde coşkuyla kutlandı. Şölende Ağalık açık arttırması kıya sıya rekabete sahne olurken, S

GÜNDEM 15.06.2014 17:39:00 0
Samsunlular 11. Piknik Şöleni

 

Kapaklı ve çevresinde ikamet eden binlerce Samsunlu, dün Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen geleneksel piknik şöleninde bir araya geldi.

 

 

KARADENİZLİLER SAMİMİ İNSANLARDIR

Piknik Şöleni’ne katılan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer de, Karadeniz Bölgesi’ni gezip görme, insanlarıyla tanışıp sohbet etme imkanı bulduğunu blirterek, “Karadeniz insanı neşesiyle, dürüslüğüyle, samimiyetiyle, cana yakınlığıyla her zaman öne çıkmıştır. Bu kapsamda bugün burada siz değerli Samsunlu hemşerilerimin arasında bulunmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Ayrıca Piknik Şöleni’nin düzenlenmesinde emeği geçen Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimine ve Samsunlu işadamlarına da teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.  

 

 

GÜZEL BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTILAR

Aslen Samsunlu olan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen de piknik şöleninde yaptığı konuşmada, “Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimimizi tebrik ediyorum. Bu yıl da çok güzel bir organizasyona imza attılar. Ayrıca, Samsunlu işadamı hemşerilerime de desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler, birlik beraberliği, kardeşliği, güçlendirir. İnsanların tanışıp kaynaşmasını sağlar” dedi. Sekmen, piknik şölenine katılan tüm vatandaşlara iyi eğlenceler diledi. 

 

 

AĞALIK, 155 BİN TL’YE YAKUP TORUN’A VERİLDİ

Samsunlular 11. Piknik Şöleni’nde, önceki yıllarda olduğu gibi, piknik ağası seçimi de yapıldı. Büyük bir çekişmeye sahne olan ağalık açık artırmasına yaklaşık 50 piknik ağası adayı katıldı. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Mevcut Samsunlular Piknik Ağası Yakup Torun ve Samsunlu İşadamı Şenol Batum arasında kıya sıya bir rekabete sahne olan Piknik Ağası seçimlerini en son 155 bin TL veren mevcut piknik ağası Torunoğlu Ahşap Yapı İşletmecisi Yakup Torun kazandı.

 

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam eden şölende sanatçılar Ayhan Polatkan, Menekşe Gül ve Gökhan Güney seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla Samsunlu’lara unutamayacakları bir gün yaşattı. Samsunlular, sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Piknik Şöleni’nde Piknik Ağası Yakup Torun’a Ağalık Kupası’nı Dernek Başkanı Mehmet Aktürk verirken, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Hasan Acar ve programa sponsor olan 50’ye yakın firmaya Dernek Başkanı Mehmet Aktürk tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kazak Gölü Piknik Alanı’nda düzenlenen ve binlerce Samsunlu’nun bir araya geldiği 11. Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Piknik Şöleni’ne Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, Samsunlu iş adamları, Samsun Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Sezgin, Samsun Bahra İlçesi’ne bağlı Bengü Köyü Muhtarı Hasan Yavuz, STK temsilcileri ve çok sayıda Samsunlu katıldı. Piknik Şöleni’nde tüm katılımcılara yemek, meyve ve içecek ikramında bulunuldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ