Vizeli fırıncılar hijyen eğitimi aldı

Kırklareli'ye bağlı Vize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttükleri program çerçevesinde fırın işletmecileri ve çal?

GÜNDEM 13.06.2014 18:52:00 0
Vizeli fırıncılar hijyen eğitimi aldı

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Vize ilçesinde çeşitli meslek gruplarına verilen hijyen eğitimleri devam ediyor. Vize'de faaliyet gösteren fırıncılar da hijyen eğitimi alırken, Vize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Basri Korkmaz, hijyen eğitimi yönetmeliği ile bilgili ve bilinçli bir toplum oluşturulması ve bu şekilde halk sağlığının geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Korkmaz, "Yönetmelik gereği gıda, tarım ve perakende iş yerleri başta olmak üzere çeşitli sıhhi-gayrisıhhi iş yerlerinde çalışan esnaf arkadaşlarımızın portör muayeneleri ve tetkikleri yapılmayıp, bunun üzerine hijyen eğitimi olması gerektiği ve yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri, işleticileri 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının da eğitim almalarını sağlamak ile yükümlü oldukları bu sebep ile odamıza kayıtlı üyelerimiz bu süre içerisinde eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Hijyen eğitimi belgelerini almayanlar için yönetmeliğin 11. maddesi çerçevesinde denetimler sırasında 1593 sayılı kanunun 282. maddesine göre işlem yapılacağı yer almaktadır. Üyelerimiz ve çalışanlarının belirtilen süreye hassasiyet göstermeleri hijyen eğitimimize muhakkak katılmaları cezai duruma düşmemeleri halk sağlığı adına faydalı bilgiler alacağımız inancıyla eğitimlerimizin başarılı bir şekilde tamamlanmasını ümit ediyoruz. Eğitimlere önümüzdeki hafta pazarcı esnafımız ile devam edilecek" dedi.