AK Parti Edirne İl Başkanı istifa etti

Müjdat Kahve, 29 Ağustos 2009 tarihinden bu yana yürüttüğü AK Parti Edirne İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

GÜNDEM 11.06.2014 21:41:00 0
AK Parti Edirne İl Başkanı istifa etti

SEÇİMLERİ KAZANAMAZSAK İSTİFA EDECEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM

Üç farklı yönetimle yaklaşık 5 yıldır Edirne'de AK Parti il başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Müjdat Kahve, “Yönetim kurulumuzla birlikte bir referandum, bir genel bir de yerel seçim atlattım. Aldığımız sonuçlara baktığımızda AK Parti gibi bir partinin özellikle birinci olamadığı hiç bir seçimde başarıdan bahsedilemez. Biz süreçte Edirne'de maalesef her halde gayretlerimiz, çalışmalarımız yeterli olmadı. Edirnelilere kendimizi yeteri kadar anlatamadık. Hiçbir zaman AK Parti'yi istediğimiz düzeyde başarıya ulaştıramadık. Görevler gelip geçicidir. Mutlaka zamanı geldiğinde sona erecektir. Özellikle bu son yerel seçimler öncesinde de AK Parti olarak Edirne Belediye başkanlığını kazanamaz isek görevi genel merkezimize iade edeceğimi kamuoyu ile de paylaşmıştım” dedi.

 

 

KARARIMI GENEL MERKEZE İLETTİM

Seçimlerden sonra yapılan il başkanları toplantısında Ankara'da istifa kararını genel merkeze ilettiğini belirten Kahve, “Onlar da önümüzdeki süreçte değerlendirme yapılacağını beyan ederek 'dönün görevinize devam edin' dediler. 20 gün önce yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısında Teşkilat Başkanlığı’na getirilen Süleyman Soylu ile yaptığımız görüşmede bu görüşümüzü paylaştık. Edirne'de ve Türkiye çapında kazanamadığımız tüm illerde veya bazen kazandığımız illerde yeni bir teşkilat yapılanması için hazırlık yaptıkları bize iletildi" açıklamalarında bulundu.

EDİRNE'YE DAHA SEÇKİN TURİSTLER GELİYOR

Mehmet Müezzinoğlu'nun Sağlık Bakan'ı olmasıyla birlikte Edirne'nin vizyonunun geliştiğini ve Edirne'nin tanıtımının arttığını söyleyeyen Müjdat Kahve, "Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun Edirne Milletvekili olmasında hasbelkader katkım olduğunu düşünüyorum. Keşke Edirne Belediyesi'ni de kazanabilseydik. Müezzinoğlu'nun nezdinde Edirne'de çok farklı organizasyonlar oldu. Önümüzdeki süreçte kongre toplantılarının Edirne'de daha fazla olacağını düşünüyorum. Turistlerin hepsi çok değerli ama kongre turizmlerinde Edirne'ye daha seçkin turistler geliyor. Hızlı treni keşke somut olarak başlatabilseydik. Havaalanını keşke işler hale getirebilseydik" dedi.

İHA