Yağmur, meyve fiyatlarını artırdı

Geride bıraktığımız son 10 günde başta Kapaklı ve Çerkezköy olmak üzere tüm Trakya Bölgesi'ni etkisi altına alan ve hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışlar, olumsuz etkisini meyve fiyatlar

GÜNDEM 9.06.2014 16:37:00 0
Yağmur, meyve fiyatlarını artırdı

Son zamanlarda tüm ülke geneline etkili olan yağışlar, meyve fiyatlarını yükseltti. Kapaklı Halk Pazarı’nda meyve fiyatları el yakıyor.

KİRAZ VE ÇİLEĞİN FİYATI ARTTI

Kapaklı Halk Pazarı’nda kirazın kilosunun fiyatı 5 TL ile 7 TL arasında değişiyor. Fiyatların artışında yağmurun çok etkisinin olduğunu belirten Kapaklı Halk Pazarı esnafı, “Yağmur yağmamış olsaydı kiraz bu dönemde 3.5 TL ile 4 TL arasında olurdu” dedi. Çilek fiyatlarının da yağmur nedeniyle yükseldiğini ifade eden Pazar esnafı “Çilek en hassas meyvedir. Şuanda kilosu 5 TL’den satılıyor. Ama yağmur yağmasaydı fiyatı daha ucuz olurdu” ifadelerini kullandı. Kapaklı Halk Pazarı’nda diğer meyve türlerinde de çilek ve kiaz kadar olmasa da bir artış yaşandı.

SEBZE FİYATLARI ÇOK ETKİLENMEDİ

Kapaklı Halk Pazarı esnafı meyve fiyatlarını yükselten yağmurun sebze fiyatlarına ise çok fazla etkisinin olmadığını dile getirdi. Pazar günü kurulan pazarda kirazın kilosu 5-7 TL, çileğin kilosu 5 TL, eriğin kilosu 4-6 TL, domatesin kilosu 1.25-2 TL, elmanın kilosu 2.5 TL, baklanın kilosu 1 TL, kavunun tanesi 2.5 TL,  karpuzun kilosu 1 TL, taze fasulyenin kilosu 3-4 TL, patatesin kilosu 1.25-2 TL, kayısının kilosu 3.5 TL, patlıcanın kilosu 15 TL, dolmalık biberin kilosu 1.5 TL, biberin kilosu 1.5 TL ve soğanın kilosu 1 TL’den satıldı.

Haber / Seyit SÜREN