Yine ihmal yine iş kazası

İnşaat sektörünün hızla geliştiği Kapaklı'da, inşaatlarda meydana gelen iş kazalarına bir yenisi daha eklendi. Çalıştığı inşaatın 4'üncü katına tuğla çektiği sÄ?

GÜNDEM 6.06.2014 19:02:00 0
Yine ihmal yine iş kazası

Kapaklı’da bir inşaatta meydana geeln iş kazası sonucu ağır yaralanan 24 yaşındaki inşaat işçisi, kısa sürede olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. 

KANCA BAŞINA İSABET ETTİ

Olay dün saat 12.30 sıralarında Kapaklı’da Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Caddesi Erdem Sokak’ta yapımı devam eden bir inşaatta meydana geldi. İddiaya göre 24 yaşındaki Ünal Zileli adlı inşaat işçisi, yerdeki tuğlaları kurdukları mekanizma ile üst katlara çekiyordu. Bu sırada inşaatın 4’üncü katında bulunan mekanizmanın kancasının koparak, yerdeki Ünal Zileli’nin başına isabet etti.

HASTANEYE KALDIRILDI

Kancanın başına isabet etmesi sonucu başında koruyucu baret olmaması nedeniyle ağır yaralanan 24 yaşındaki Ünal Zileli’ye ilk üdahale, çalışma arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 ekiplerince yapıldı. Yaralı inşaat işçisi daha sonra 112 ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Ünal Zileli, yapılan ilk müdahalenin ardından Tomografi’ye alındı. 

MÜŞAHADE ALTINA ALINDI

Çerkezköy Devlet Hastanesi doktorları, Tomografi sonuçlarının temiz çıktığını fakat Ünal Zileli’nin sağlık durmunun ciddiyetini koruduğunu, bu nedenle bir süre hastanede müşahade altında tutulması gerektiğini belirtti. Durumu haber alan inşaat sahipleri ve Ünal Zileli’nin çalışma arkadaşları Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne akın etti. Yetkililer ise gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmış olması halinde bu tür bir olayın meydana gelmeyeceğine dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ