Edirne Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi

Edirne Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda, biri gündem dışı toplamda 15 madde karara bağlandı.

GÜNDEM 5.06.2014 19:15:00 0
Edirne Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi

65 RUHSAT TALEBİ VAR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mecliste yaptığı konuşmada son günlerde kamuoyunda çıkan ruhsat ve yapı kullanım belgesi işlerinin yavaş çalıştığı yönündeki söylemlerle ilgili açıklama yaptı. Konuyu rakamlarla açıklayan Başkan Gürkan, "7 Nisan'da bu tarihe kadar yapı kullanmayla ilgili 62 müracaat olmuş belediyemize. Bu 62 müracaattan 25'i halen işlem görüyor, 9'unun imalatla ilgili eksiği olanlar var, 28 tanesine de yapı kullanma izni vermişiz. İnşaat ruhsatlarıyla ilgiliyse 65 adet ruhsat talebi var. Bunların 20 tanesine ruhsat verilmiş, 20 tanesinin projesi kabul edilmiş, 20 tanesi de projeleri incelenmiş bazı teknik gerekçelerle geri iade edilmiş" dedi.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda iş yeri ve dükkanların önündeki masa ve sandalyelerden alınacak işgal harçlarına ilişkin madde gündem maddesi olarak görüşüldü. Maddede yapılan değişikliklere göre daha önceden 8 ay süre ile alınan işgaliye harçları 6 aya indirildi. Ayrıca eskiden adet başına ödenen işgaliye harcının kapladığı metrekare üzerinden günlük olarak hesaplanmasına karar verildi. 

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Belediye Başkanı Gürkan, Edirne'nin 4 ana sorunu olan içme suyu, çöp, kanalizasyon ve evsel atık konularında çalışmalar başlattıklarını söyledi. Gürkan, konularla ilgili olarak iller bankasıyla proje çalışmalarının yapılması konusunda görüşmeler yaptığını kaydetti. 2015 yılının ortalarında Edirne'de 4 projenin aynı anda çalışmalarını yapılarak, kazmayı vuracaklarını söyledi. Gürkan "Halkımız biraz rahatsız olacak Edirne'yi kazacağımız için. Fakat Edirne'nin bu 4 sorunu çözüleceği için ben bunlara da göğüs germeye razıyım" dedi.

ŞEHİT MERABAŞI’NIN İSMİ MAHALLESİNDEKİ BİR SOKAĞA VERLECEK

Toplantıda 1995 tarihinde Elazığ'da şehit olan Levent Merabaşı'nın Barutluk Mahallesi'nde bir sokağa isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Haber/İHA