Evlerini yağmur suyu değil Kanalizasyon suyu bastı !

Bütün Trakya'yı etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle Kapaklı ve Çerkezköy'de birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Karanfil Sokak'ta ise k

GÜNDEM 4.06.2014 20:19:00 0
Evlerini yağmur suyu değil  Kanalizasyon suyu bastı !

Kapaklı’da Bahçelievler Mahallesi’nde önceki gün meydana gelen sağanak yağış sonucu mevcut kanalizasyonun yetersiz kalması nedeniyle bir evi lağım bastı.

NEREYE GİTMEM GEREKİYOR?

Meteorolojiden yapılan açıklamalarda önümüzdeki günlerde benzer sağanak yağışların tekrar gerçekleşebileceğini kaydeden Kezban Kuleli, “Bu durumun tekrar yaşanmaması için belediye yeni kanallar açmalı ya da mevcut kanalizasyon hattını genişletmelidir. Ben evimi su basması sonucu belime kadar sular içinde kaldım. Islak bir vaziyette belediyeye kadar yürüdüm. Bana başkanın yerinde olmadığını söylediler. Benim bu evden başka yaşayacak bir yerim yok. Sorunumun çözülmesi için nereye gitmem gerekiyor?” ifadelerini kullandı.   

 

 

40 YILLIK EMEĞİM HEBA OLDU

Daha önceki sağanak yağışlarda böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirten Kezban Kuleli, “Belediyenin kanalizasyon hattı artık yetersiz kalıyor. Son yaşanan yağışlarda rögarlar taştı. Evim sular içinde kaldı. Bütün eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Ben burada eşim, gelinim ve torunumla birlikte yaşıyorum. Oğlum ölünce gelinimle torunum bize sığındı. Fakat şimdi evimizde kalamıyoruz. 40 yıllık emeğim heba oldu” dedi. Kuleli ailesi hasar tespit için iki gündür yetkililerin evlerine gelmeini beklediklerini kaydetti.

KOMŞULARI SAHİP ÇIKTI

Evin lağam içinde kalmasının ardından durumu Kapaklı Belediyesi yetkililerine bildirdiklerini ifade eden Kezban Kuleli, “Yetkililer, en azından yağmur suyunun burada birikmemesi için ev ile dere arsında bir hat çekilmesi gerektiğini belirttiler. Fakat hala ne gelen var ne giden. Meteoroloji de bu hafta sonuna kadar sağanak yağış beklendiğini belirttiği için eşyalarımızı yerleştiremiyoruz” dedi. Kezban Kuleli ailesinin karşı komşuları Münevver Sönmez de “Biz de hemen yan binada oturuyoruz. Bu yağmur suyu değil. Öyle olsa bizim ev de sular içinde kalırdı” dedi. Komşuları evlerinin kapısını, zor durumda olan Kuleli ailesine sonuna kadar açtı.

Haber / Ahmet KARDEŞ