Sanayiciler İlkokulu 'Yeşil Bayrak' ödülüne layık görüldü

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, 4 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında ilçede eğitim öğretim veren Sanayiciler İlkokulu tarafından etkinlik düzenleneceğini ifade etti.

GÜNDEM 30.05.2014 19:29:00 0
Sanayiciler İlkokulu

 

Sanayiciler İlkokulu 4 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bu yıl ikincisini düzenleyeceği etrkinliklerle çocuklara ve velilere çevre bilincini aşılamayı hedefliyor.

 

 

ÇEŞİTLİ STANTLAR AÇILACAK

4 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan etkinlikte 11 fabrikanın stant açacağını dile getiren Kaymakam Kuzulu, “Deva İlaç, Hema, Fırat Geri Dönüşüm, Doğuş Geri Dönüşüm, TAP, Kapaklı Belediyesi, LÖSEV, Poşetsan, Pay Plastik, 2-J Atık Yağ, Vastaş, Kozal Bio, Emre Geri Dönüşüm ve Bioforum firmaları etkinlikte stant açacak. Etkinlikte ayrıca velilerin hazırladığı yiyecekler de katılımcıların beğenisine sunulacak. Etkinlikte, sergi, şiir dinletisi, öğrenci gösterileri ve kermes de olacak. Yaşadığımız çevreyi korumak, sahip çıkmak ve güzelleştirmek için çocukların çevre konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmesini hedefleniyor.

 

 

YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜNÜ ALMAYA UYGUN GÖRÜLDÜK

4 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulunan Sanayiciler İlkokulu yönetimi ise “Sanayiciler İlkokulu olarak geçtiğimiz iki yıl boyunca TÜRÇEV’ e bağlı uluslar arası eko- okullar programı kapsamında çalışmalarımızı sürdürerek uluslar arası bir etiket olan yeşil bayrak ödülünü almaya uygun görüldük. Programın amacı okulda bulunan tüm öğrencileri, velileri, öğretmenleri okul idaresini yerel yönetimleri içine alarak, çevre eğitimi vermektir. Bu kapsamda yıl içerisinde anasınıflarından 8. sınıflara kadar tüm öğrencilerimiz yıllık çerçeve programımıza uygun olrak çalıştılar. Bu çalışmalarımızı 4 Haziran’da çevre günü şenlikleri ile noktalamak aldığımız yeşil bayrak ödülünü tüm velilerimize duyurmak istiyoruz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ