Edirne'de tavuklar müzik dinlettirilerek stresten arındırılıyor

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yetiştirilen mevcut 29 bin 500 tavuğa, 24 saat aralıksız olarak klasik müzik dinletilerek tüm streslerinden arındırılıp yumurta üretiminde maksimum verim alınıyor.

GÜNDEM 27.05.2014 18:04:00 0
 Edirne

GÜNDE 850 YUMURTA ÜRETİLİYOR

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, kurum bünyesinde beslenen tavukların dış seslerden etkilenerek strese girmelerini engellemek amacıyla tavuklara 24 saat klasik müzik dinletiyor. Kesintisiz Beethoven ve Mozart gibi dünyaca ünlü sanatçıların parçalarını dinleyen tavuklar, günde yaklaşık 850 adet yumurta üretiyor. 

Tavuklarda senfonik rahatlama sonucu verimin yüzde 3-5 arttığını belirten Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan, tavukların çok hassas olduğunu, gök gürültüsünden dahi ürktüklerini ifade etti.

24 SAAT KLASİK MÜZİK DİNLETTİRİLİYOR

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan, tavukların dış seslerden etkilendiğini ve yumurta randımanını düşürdüklerini, bunun önüne geçmek için de tavuklara 24 saat aralıksız olarak klasik müzik dinletildiğini belirtti.Aslan, tavuk ünitesinde 30 hükümlünün görevli da olduğunu da sözlerine ekledi.

Arslan, üretilen yumurtaların Edirne başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki ceza infaz kurumlarına günlük olarak satışının yapıldığını belirtti. Satış noktalarında yumurtaların müşteriler tarafından oldukça beğenildiğini de  ifade eden Aslan,   gün içinde çoğu kez satış noktalarından  ikinci kez yumurta siparişi aldıklarını da ifade etti. 

Haber MERKEZİ