Sokakta sanat var

Edirne Saraçlar Caddesi'nde, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğinde 10 atölye, 1 resim sergisi, tiyatro, müzik, şiir dinletisi ve dans gö

GÜNDEM 26.05.2014 14:42:00 0
Sokakta sanat var

BU YIL 3’ÜNCÜSÜNÜ DÜZENLİYORUZ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Sokakta Sanat Var' etkinliğini daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştiren öğrenciler ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, atölye sayılarının geçen yıla oranla 2 misli arttığını ifade etti. Etkinlik Koordinatörü Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, 2 yıl önce Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği olarak başladıkları 'Sokakta Sanat Var' adlı sanat etkinliğinin 3'ncüsünü gerçekleştireceklerini söyledi.

ETKİNLİĞİMİZ MARKALAŞTI

Etkinlikte 210 kişinin görev aldığını söyleyen Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, “Atölye çalışanlarında ve atölye sayılarında geçen yıla oranla hemen hemen 2 misli bir artış var. Geleneksel hale gelen bu etkinliğimizi bu yıl daha güçlü bir şekilde yapıyoruz. Edirne halkının daha çok sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu etkinlik için yola çıkan gerçekten çok büyük çabalar harcayan arkadaşlarıma, başta Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri adına görev alan Gencay Adıgüzel'e, diğer atölye sorumlusu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

SANAT DAHA SAĞLIKLI DÜŞÜNMEYİ SAĞLAR

Etkinliğin halkın sanatla daha fazla uğraşması amacıyla gerçekleştirildiğini kaydeden İyiiz, “Sanatla uğraşan toplumların her zaman için daha sağlıklı düşündüklerini göstermek için yola çıktık. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a da çok teşekkür ediyoruz" dedi. TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Gencay Adıgüzel de, 10 atölye, 1 resim sergisi ve tiyatro, müzik, şiir dinletisi ve dans gösteriminden oluşan program sunacaklarını dile getirerek, bu yılki etkinliğin geçen yıllara oranla çok daha geniş kapsamlı gerçekleştirdiğini kaydetti.

İHA