Destekleme almak için son başvuru tarihi 14 Temmuz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkÄ

GÜNDEM 24.05.2014 16:17:00 0
Destekleme almak için son başvuru tarihi 14 Temmuz

BAŞVURULARDA SON TARİH 14 TEMMUZ

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmenin amaçlandığı tebliğ kapsamında sulama makine ve ekipmanlarının alımına % 50 hibe desteği sağlanacak. 

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tebliğ ve uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan sulama sistemi mal alım başvurularının 14 Temmuz 2014 Pazartesi  günü mesai bitimine kadar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne elden teslim edileceği belirtildi.

7 YATIRIM BAŞLIĞI

Tebliğ 7 adet yatırım konusunu kapsıyor. Bunlar, Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Center pivot sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması olarak ifade ediliyor. Yatırım konularından yararlanmak üzere sadece birisi ve tek bir parsel için başvuru yapılabileceği kaydedildi.

Konu ile ilgili tebliğ ve uygulama rehberine Tarım Reformu Genel Müdürlüğü web adreslerinden ulaşılabilir.

Haber / Menşure KARDEŞ