Tüketici Hakem Heyeti'ne 1 ayda 3 bin kişi başvurdu

Kapaklı Kaymakamlığı bünyesinde yeni oluşturulan ve Nisan ayı itibari ile hizmet vermeye başlayan Tüketici Hakem Heyeti'ne Kapaklı'da 1 ayda 3 bin kişi müracaat ederek bankalar tarafından tahsil edilen

GÜNDEM 24.05.2014 16:03:00 0
Tüketici Hakem Heyeti

Bankalar, tüketici ve konut kredilerinde dosya masrafı ve yeniden yapılandırma adı altında aldıkları ücretleri tüketiciye geri ödüyor.

VATANDAŞ TÜTETİCİ HAKEM HEYETİNE AKIN ETTİ

Türkiye’nin birçok noktasında tüketiciler, kullandıkları tüketici ve konut kredileri kapsamında kendilerinden tahsil edilen dosya masrafı ücretlerini geri tahsil edebiliyor. Bu kapsamda Kapaklı’da yaklaşık 3 bin kişi bankaların kendilerinden tahsil ettiği dosya masraflarını ve yeniden yapılandırma ücretlerini geri alabilmek için İlçe Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti’ne müracaatta bulundu.

ZATEN FAİZ ÖDÜYORUZ

Bugüne kadar Türkiye’nin birçok ilinde çok sayıda tüketici, bankaların kendilerinden dosya masrafı ve yeniden yapılandırma adı altında tahsil ettiği ücretleri Tüketici Hakem Heyeti aracılığıyla geri alabildi. Konu hakkındaki şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Biz zaten kullandığımız krediler için dünya kadar faiz ödüyoruz. Bankaların aldıkları faiz yetmezmiş gibi bir de dosya masrafı almaları hiç de adil değil. Biz de hakkımızı Tüketici Hakem Heyetleri aracılığıyla arıyoruz” ifadelerini kullandı.

SONUÇ 3 AY İÇİNDE BELLİ OLUYOR

Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan müracaatlar, ilgili komisyonca değerlendirmeye alınıyor. Yaklaşık 3 aylık yasal süre içerisinde yapılan inceleme sonucu her bir talep için alınan olumlu-olumsuz karar, tüketiciye yazılı olarak tebliğ ediliyor. Talebi olumlu bulunan tüketicilere bankalar tarafından alınan dosya masrafları ve yeniden yapılandırma ücretleri geri ödeniyor. Vatandaşlar hükümet tarafından yapılacak düzenleme ile bu ücretlerin alınmasının önüne geçilmesini istediklerini kaydetti. 

Haber / Ahmet KARDEŞ