112 Acil Hizmet'e Kapaklı'da bağımsız bina

Çerkezköy'e bir dizi programa katılmak üzere gelen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin yapımına devam edilen inşaatını gezdi. ÇalışmalarÄ?

GÜNDEM 22.05.2014 21:28:00 0
112 Acil Hizmet

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, programı dahilinde geldiği Çerkezköy’de, Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Yapımına devam edilen inşaatın kabası tamamlanan acil servisi ile idari katlarını dolaşarak bilgi alan İl Sağlık Müdürü Akbulut, Hastanenin yapımının yüzde 30’unun tamamlandığını açıkladı.

 

 

İNŞAATI YERİNDE İNCELEDİ

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi 2013 yılı Değerlendirme toplantısına katıldıktan sonra inşaatına devam edilen 200 yataklı Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Akbulut, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Soykırlı ile birlikte Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu’nun da beraberliğinde inşaat çalışmaları hakkında Sağlık Bakanlığı İnşaat sorumlusu Yusuf Durnagöl'den bilgi aldı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, acil ve idari birimlerin bulunduğu yerlerin de kaba inşaatının tamamlandığı bilgisini verdi.

 

 

YENİ HASTANE 23 NİSAN’A YETİŞECEK

200 yataklı devlet hastanesi inşaatının 25 bin 410 metrekarelik arsa içerisine yapıldığını ifade eden Akbulut “Hastanenin yüzde 24'lük hak edişini geçtiğimiz günlerde imzaladık. Şu an ise fiziki olarak hastanenin yüzde 30'u gerçekleşmiştir. Acil servisimizin bulunduğu bölüm ve idari birimlerin bulunduğu blok kat olarak çıkılmış durumdadır. İnşaat çalışmalarında herhangi bir sorunumuz bulunmamaktadır. Herkesin gördüğü üzere inşaat çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz büyük özveri ve süratle çalışmaktadır. Sağlık Bakanımızın temel atma töreninde sözünü  ettiği gibi önümüzdeki yıl 23 Nisan'da yeni Devlet Hastanemiz bitmiş olacak” ifadelerini kaydetti.

 

 

SON TEKNOLOJİ TIBBİ CİHAZLAR YER ALACAK

 “Tamamlanacak olan hastanemizde modern donanımlı dokuz ameliyathane, 12 erişkin yoğum bakım yatağı, 12 yeni doğum bakım yatağı, son teknoloji tıbbi cihazlar, MR, mamografi, dijital röntgen, EMG ve EEG, bilgisayarlı tomografi, kemik dansitometri, diyaliz ünitesi, fizik tedavi ünitesi, endoskopi ünitesi, modern laboratuar, odyoljik tesler, tam donanımlı acil servis bulunacaktır” diyen Müdür Akbulut; “Hastanemiz Çerkezköy’ün önemli bir eksikliğini giderecektir. İnşaat tamamlandığında Çerkezköy'de birçok sağlık hizmeti en modern teknoloji ile verilecek” şeklinde açıklama yaptı

KAPAKLI BELEDİYESİ’NDEN 112 ACİL SERVİS’E YER TAHSİSİ

İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut Çerkezköy’de hizmetlerinde önemli bir atılım olacağını ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü olarak 112 acil servislerle atılım yaptıklarını kaydeden Akbulut “Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni tahsis edilen yerle birlikte 112 Acil hizmetlerinin kapasitesini artırdık. Yakın zaman içinde de ambulans sayısını da artıracağız. Kapaklı Belediye Başkanımızla geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirmiştik. Yer tahsis etmeleri halinde 112 hizmetlerini buraya taşıyacağımızı iletmiştik. Kapaklı Belediyemiz bize yer tahsisinde bulundu. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde İtfaiye'nin olduğu yerde verdiğimiz 112 Acil hizmetlerini artık bu yerde vermeye başladık. 112'nin bağımsız bir binası oldu. Ambulans sayılarımız da belediyelerimizin katkısıyla artırılacak” diye konuştu.

Haber / Emine LALE