Kütüphane Kaymakam'dan tam not aldı

Tepe Ortaokulu'nda dün zenginleştirilmiş kütüphane açılışı ve Scrabble (İngilizce Kelime Oyunu) Turnuvası ödül töreni düzenlendi. Okulda düzenlenen programa Kaymakam Metin Kubilay ve Eşi Füsu

GÜNDEM 20.05.2014 17:01:00 0
Kütüphane Kaymakam

Tepe Ortaokulu’nda düzenlenen ve Çerkezköy genelinden sekiz okulun katıldığı İngilizce Kelime Oyunu Scrabble Turnuvası’nın ödül töreni dün gerçekleştirildi. Ödül töreninin ardından; Çerkezköy’de Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında ilk kez açılacak olan ve tek olma özelliğine sahip Okul Kütüphanesi açılışı gerçekleştirildi.

Törenlere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay başta olmak üzere; Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Belediye Meclis Üyesi Ayfer Dönmez, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

 

MÜDÜR, OKULU TANITTI

Okul Müdürü Fahrettin Karaman; Tepe İlkokulu ve Ortaokulu’nun 2012 yılında eğitim ve öğretime başladığını hatırlatarak okulda 32 derslik bulunduğunu söyledi. Karaman, okulun; anasınıfı, iki özel alt sınıf, 16 ilkokul ve 18 ortaokul şubesi olmak üzere 40 şubeden oluştuğunu kaydetti.

“Ayrıca normal öğretim yapan bir okuluz” diyen Müdür Karaman “Okulumuzda 444 ilköğretim öğrencisi, 520 ortaokul öğrencisi olmak üzere 964 öğrencimiz bulunmaktadır. Sınıf mevcutlarımız ise 25-30 öğrenci civarındadır. İlkokulda 23,ortaokulda 25 öğretmenimiz bulunmaktadır” dedi.

 

 

İLK DEFA İNGİLİZCE KELİME OYUNU DÜZENLEDİK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek bir çok materyallerin bulunduğu Z kütüphaneleri kurulmasını istediğini açıklayan Müdür Karaman “Okullar hayat olsun projesi kapsamında Çerkezköy’de ilk ve tek olan kütüphanemizi de açmış bulunuyoruz” dedi.

Çerkezköy sınırları dahilinde ortaokul öğrencilerinin yabancı dil düzeyini yükseltmek ve geliştirmek amacıyla okullar arasında ilk defa İngilizce Kelime Oyunu turnuvası düzenlediklerini açıklayan Karaman “Çerkezköy’de ki okullarımızdan sekizi katıldı. Katılımlarından dolayı da hepsine teşekkür ediyorum. Okulumuza açılışından bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Okul aile birliği Başkanı Naz Erdoğan’a, velilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜLLERİNİ KAYMAKAM VERDİ

Turnuvada 24 puan elde ederek birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu’na, 19 puanla ikinci olan Tepe Ortaokulu’na, 12 puanla üçüncü olan Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu’na ve 10 puanla dördüncü olan Gülerçin Koleji’ne madalya ve kupalarını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi.

Kaymakam Kubilay, eğitim ve öğretim yılının başından itibaren gerçekleştirdikleri toplantılarda ve etkinliklerde kendileri için esaslı meselenin eğitim olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini anımsattı. Kubilay “Eğitim ile ilgili bu gibi ilgili çalışmalara öncülük etmeye gayret ettik. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz kütüphanemiz de çocuklarımızın geleceği olacaktır. Bu çalışmayı gerçekleştiren okul yönetimine, okul aile birliğine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

ETKİNLİKLERİ YIL DONUNA BIRAKMAYIN

İngilizce’nin eğitimde önemli bir unsur olduğunu söyleyen Kaymakam Kubilay; öğrencilerin Scrabble oyununda başarılı olmasından dolayı fazlasıyla memnun olduklarını söyledi.

Okul idarecileri ve öğretmenlere seslenen Kaymakam Kubilay; kendilerinden bu gibi etkinlikleri yıl sonuna bırakmamalarını istedi. Kubilay “Çocuklarımızın yaptıklarını en iyi şekilde değerlendirmesi ve takdir görmesi için mutlak suretle bu etkinlikleri yaymalısınız” dedi.

 

 

ÖDÜLLERİ İMDAT ÖZGÖR VERDİ

Scrabble(İngilizce Kelime Oyunu) turnuvasında kişisel branşta 211 puanla birinci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Burak Mete Sakallı’ya, 167 puanla ikinci olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Elif Sena Vatansever’e, 97 puanla üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Zeynep Gamze Yılmaz’a, 87 puanla dördüncü olan 125.Yıl Ortaokulu öğrencisi Şuayip Üzülmez’e ödülleri Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör verdi.

 

 

HAYIRSEVERLERE DE PLAKET

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay, Scrabble(İngilizce Kelime Oyunu) turnuvasına katılan 75 Yıl Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, Raif Dinçkök Ortaokulu ve Veliköy Ortaokulu’na madalya verdi.

Programda2013-2014 eğitim ve öğretim yılında okula maddi ve manevi katkılar sağlayan Erbay Bekiroğlu’na, Etem Güneş’e, Barış Uyar’a, Birol Saygın’a ve Naz Erdoğan’a da Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından teşekkür plaketi verildi.

 

 

KUBİLAY’DAN TAM NOT

Ödül töreni sonrasında Tepe Ortaokulu Z Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Kütüphanenin açılışını yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kütüphaneye olan hayranlığını gizlemedi ve  “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Z tipi kütüphanemiz içerik ve görsel olarak mükemmel dizayn edilmiş. Bu kütüphanemiz çocuklarımıza, velilerimize ve bütün halkımıza açık olacaktır. Başarı ancak böyle olur. Bunu yapıp böyle bırakır isek başarılı olamayız. Bu kütüphaneyi kazandıran herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. İnşallah bu kütüphanemiz diğer okullarımıza de örnek olur” ifadelerini kaydetti.

Haber / Merve ERDUĞAN