Engelliler, altıncı Gülen Yüzler pikniğinde gönüllerince eğlendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi işbirliğinde Engelliler Haftası kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Gülen Yüzler Pikniği'nin 6'ncısı

GÜNDEM 18.05.2014 17:22:00 0
Engelliler, altıncı Gülen Yüzler  pikniğinde gönüllerince eğlendi

Kapaklı ve Çerkezköy’de ikamet eden engelliler ve aileleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Gülen Yüzler pikniğinde doyasıya eğlendi.

 

İPTAL EDEMEDİK

Geleneksel hale gelen Gülen Yüzler pikniğinin bu yıl 6’ncısını düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ise “Öncelikle Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Bu yıl piknik etkinliğimizi daha geniş kapsamlı gerçekleştirecektik. Fakat Soma’da yaşanan olay nedeniyle etkinliğimizi kısıtlamak zorunda kaldık. Piknik organizasyonunu yaklaşık bir ay öncesinden programladığımız için engelli kardeşlerimize söz vermiş olduğumuz için etkinliği iptal edemedik” dedi.

 

 

EN ÖNEMLİ PROJEMİZ

ÇOSB olarak birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarına dikkat çeken Ömer Sarıoğlu, “Engelliler Haftası münasebetiyle yaptığımız bu proje en anlamlı ve en önemli sosyal sorumluluk projemizdir. Engellilerimizi ve ailelerini senede 1 gün de olsa bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak bizim için tarihi mümkün olmayan bir mutluluktur” dedi. Bir engelli babası olarak engelli ailelerin hissettiklerini çok iyi anladığını kaydeden Sarıoğlu, “Bu etkinlik, engellilerin de bu toplumun önemli bir parçası olduğu konusunda farkındalık yaratan bir projedir” diye konuştu. 

 

 

KAPAKLI’YI DA BU ORGANİZASYONA DAHİL EDECEĞİZ

Tekirdağ’ın Büyükşehir Kapaklı’nın da ilçe olduğunu anımsatan Ömer Sarıoğlu, “Engelliler için Trakya genelinde başka bir yerde bu tarz bir etkinlik düzenlendiğine şahit olmadım. Bu çerçevede önümüzdeki yıldan itibaren Kapaklı’yı da bu organizasyona dahil ederek Tekirdağ genelinde çok daha büyük kapsamlı etkinliklere imza atmak istiyoruz” dedi. Önceki yıllarda Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin etkinlikte gönüllü olarak görev aldığını anımsatan Sarıoğlu, “Bu yılki etkinliğimizde ise Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerimiz gönüllü olarak görev aldı. Etkinliğe servis ve animasyon gösterileri ile katkı sağladılar. Ben bu vesile ile etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.  

 

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Konuşmaların ardından çalan müzik eşliğinde Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin de katıldığı eğlencede gönüllerince dans eden engelliler bu özel günü doyasıya kutladı. Sonrasında piknik bölümüne geçilirken burada engellilere ve ailelerine çeşitli yemekler ve içecekler ikram edildi. Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya her yıl düzenlenen piknik dolayısıyla ÇOSB yönetimine teşekkür etti. ÇOSB bünyesinde faaliyet gösteren Akat Kozmetik, Atak Farma, Altın İplik, Beks Çorap, Bonny Tekstil, Bross Çorap ve Huna Kozmetik firmaları da kendi ürünlerini engellilere hediye ederek pikniğe destek oldular. Müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen engelliler ve engelli aileleri, daha sonra Özel Optimed Hastanesi tarafından gönderilen uçurtmaları gökyüzünde uçurmanın keyfini yaşadı.

Haber / Ahmet KARDEŞ