Yeni mahalle muhtarlarıyla tanışma toplantısı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Perşembe Günü müdürlük toplantı salonunda Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Mahalle Muhtarları ile Tanışma ve KarşılÄ?

GÜNDEM 16.05.2014 16:04:00 0
Yeni mahalle muhtarlarıyla tanışma toplantısı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Perşembe Günü müdürlük toplantı salonunda Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Mahalle Muhtarları ile Tanışma ve Karşılıklı Bilgi Alışverişi Toplantısı düzenledi.

BU YILKİ DESTEKLEMELER TOPLAM 74 MİLYON TL

İl Müdürü Cevdet Soyak yaptığı açılış konuşmasında; “Manisa İlimiz Soma İlçesinde maden ocağında çıkan yangın sonucu meydana gelen olayda yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet ve ailelerine de başsağlığı diliyorum. Ülkemizde işlenen tarım arazilerinin ülke geneli yüzölçümüne oranı %60 gibi önemli bir değerle Tekirdağ İlinin işlenen 1. sınıf tarım toprakları bakımından 1. sırada yer aldığı ve arazilerimizden aldığımız verim değerleri açısından ilimizin ülke genelinde önemli bir yer teşkil etmektedir.  İlimizin geçen yıl yalnız tarımsal üretim sonucu kazanmış olduğu Gayri Safi Hasıla değeri 2 milyar TL’dir. Yapılan yeni kanun değişiklikleriyle işlenen topraklarımızın miras yoluyla bölünerek parçalanmasının önüne geçilmesi için ekonomik açıdan tarım yapılacak işletme büyüklüğü 120 dekar olarak belirlenmiştir. Çiftçilikle geçimini sağlayan vatandaşlarımızın miras yoluyla topraklarının bölünmemesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.  İl Müdürlüğümüz tarafından bu yılki desteklemelerden yağlı tohumlar için olan destekleme miktarı 25-30 Mayıs 2014 tarihi itibariyle verilecek ve toplam miktar 74 milyon Lira olacaktır.” dedi.

ÇMKB TEK BİR MERKEZ ALTINDA TOPLANDI

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Müdürü Necmettin Köşkeroğlu sunumunda; Çiftçi Malları Koruma Kanunu (4081 Sayılı Kanun) ve Tekirdağ’da Çiftçi Malları Koruma hakkında gerekli bilgiler verdi. Yapılan toplantıda 6360 Sayılı Büyükşehir yasası gereği köy muhtarlıklarının kalktığı ve mahallelere dönüştüğü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının (ÇMKB) tek bir merkez altında toplandığı konuşuldu. Bu sebeple geçmiş yıllarda Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı görevlerini de üstlenen muhtarların bu gibi hizmetlerde bulunamayacağı ancak Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının yapacağı çalışmalarda işlerin daha sağlıklı ve hizmete yönelik yapılabilmesi için konu hakkında muhtarlıkların verecekleri desteğin önemi ifade edildi.

ALT YAPI BİR AN ÖNCE KURULMALI

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Müdürü Necmettin Köşkeroğlu; Büyükşehir yasası gereği mahalle muhtarlıklarına dönüşen köylerdeki mevcut durumların ivedilikle Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına iletilmesi gerektiğinin altını çizdi. Köşkeroğlu, bütçenin ivedilikle hazırlanarak gerekli koordinasyonların sağlanıp sağlam temellere oturtulmuş sağlıklı bir hizmet ağı için gerekli olan bir alt yapının bir an önce kurulmasının önemi üzerinde durdu.  Mevcut ortamda il genelinde seçilmiş olan muhtarlar ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Azaları ile tanışma ve birlikte koordinasyon kurarak çalışmanın önemi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantıya; İl Müdürü Cevdet Soyak, İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kantar, Süleymanpaşa İlçe Müdürü Ersan Bayraktar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Behiç Akman, Süleymanpaşa İlçesi Çiftçi Malları Koruma Başkanı İlhan Eriş, Çiftçi Malları Koruma Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Katip Üye Orhan Akbaş, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Azası Recai Özdemir ve Süleymanpaşa Merkez İlçesi Mahalle Muhtarları katıldı.