Kadınlar umutlarını Kaymakam Kuzulu'ya bağladılar

Semtlerindeki kahvehanelerden şikayetçi olan fakat dertlerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya anlatamayan Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi Elvan Sokak'ta ikamet eden kadınlar, çareyi sorunlarını İlçe K

GÜNDEM 13.05.2014 16:08:00 0
Kadınlar umutlarını Kaymakam Kuzulu

Geçtiğimiz günlerde sokaklarındaki kahvehanelerden dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Kapaklı Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden fakat sorunlarını dile getiremeyen kadınlar, önceki gün saat 15.00’da Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu makamında ziyaret ederek sorunlarını dile getirdi.

BURADA KANUN İŞLEMİYOR

Kapaklı’da yasaların işlemediğini öne süren Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi Elvan Sokak sakini kadınlar, “Gördük ki burada torpil işliyormuş. Çünkü kanunda kahvehaneler masa sandalyelerini yola koyabilir diye bir şey yok. Zaten daracık olan sokağımız, bu şekilde iyice daralıyor. Buralarda küfürlü konuşmalar oluyor. Kadın başımıza kendi sokağımızdan geçmeye korkar olduk. Neden burada kanunlara uyulmuyor? Burası Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı değil mi?” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Elvan Sokak’taki üç kahvehanede de küfürlü konuşmalar gerçekleştiğini kaydeden kadınlar, “Bizler çocuk yetiştiriyoruz. Çocuklarımızın buralarda duydukları küfürler, onları olumsuz etkiliyor. Pencerelerimizin altında nasıl küfürler edildiğini anlatmaya terbiyem el vermiyor. Yoldan geçen genç kızlarımıza laf atılıyor. İnternet kafeye küçük yaşta kız çocukları giriyor. Buranın önünde içki içen küçük çocuklar görüyoruz. İçeride ne yapıyorlar Allah bilir. Eşlerimizin başı belaya girecek diye korkuyoruz” ifadelerini kullandılar.

SAHTE İMZALARLA AÇILDILAR

Cumhuriyet Mahallesi Elvan Sokak’taki 3 kahvehane ve bir internet kafenin açılabilmesi için bütün bina sakinlerinin onayı gerektiğini anımsatan kadınlar, “Buralar sahte imzalarla açıldı. Biz istemediğimiz halde bu kahvehaneleri açtılar. Biz buraların ruhsatlarının uygunluğunun araştırılmasını, masaların dışarı çıkarılmasının engellenmesini istiyoruz” dediler.  

BELEDİYEYE GİTMEYE KORKUYORUZ

Sokaklarında bir de seyyar köfteci olduğunu belirten kadınlar, “Penceremizin altında köfte pişiriyor. Dumanı olduğu gibi evimizin içine giriyor. Rahatsızlığımızı dile getirince de ileri geri konuşuyor. Dışarıya çıkarılan masalarda erkekler oturduğu için camlarımızı dahi silemiyoruz. Birçoğumuz Kapaklı’yı terk etmeyi dahi düşünür olduk. Biz Belediyeye gitmeye de korkuyoruz. Çünkü Başkan kendisine oy vermediğimiz için bizi 2019’a kadar cezalandırdığını söyledi. Bize 2019’da af gelecekmiş. Biz sizin gazetelerdeki beyanlarınızı okuduk. Size güveniyoruz. Bu sorunumuzu çözseniz çözseniz siz çözersiniz” diye konuştular.  

RUHSATLARIN UYGUNLUĞU ARAŞTIRILACAK

Kahvehanelerin ve internet kafenin ruhsat olmadan çalıştırılmasının mümkün olmadığını ifade eden Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ise “Bunlar öyle ya da böyle ruhsat almışlardır. Bizim yapmamız gereken alınan ruhsatların uygunluğunu araştırmak, bu süre zarfında da buraları sık sık denetlemek ve masaların yola çıkarılmasını engellemektir” diye konuştu.

POLİSİ ARAYIN

Genç kızlara yapılan sözlü tacizler hakkında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne herhangi bir şikayette bulunulup bulunulmadığını soran Kaymakam Kuzulu, ‘şikayette bulunmadık’ cevabı üzerine “Böyle durumlarda hemen 155’i arayın. Aradığınız saati de bir kenara not edin. Polisimiz en kısa sürede oraya gelecektir. Yok gelmezse bana söyleyin ben gerekeni yaparım” ifadelerini kullandı.

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğuna dikkat çeken Kaymakam Kuzulu, “Polis sayımız yeterli değil. Seçim sürecinde Yunus ekipleri ilçemizde hizmet vermişti. Çok da faydalarını gördük. Onların tekrar Kapaklı’ya gönderilmesi için gerekli yazışmaları yaptık. Kahvehane diye belirttiğiniz yerler aslında birer dernek. Bunlarla ilgili işlem yapacak Dernekler Büro Şefliği için elemanımız yok. Bunların hepsi zamanla olacak şeylerdir. Fakat yaşadığınız sorunların giderilmesi için elimden geleni yapacağımdan şüpheniz olmasın” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ