Üreticilere Tarla Okulu eğitimi

Tarla Okulu etkinliği Şarköy Kızılcaterzi Mahallesi'nde, Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün organizasyonuyla önceki hafta gerçekleştirildi. Etkinlikte Üreticilerden g

GÜNDEM 13.05.2014 15:52:00 0
Üreticilere Tarla Okulu eğitimi

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organize ettiği buğday hastalık ve zararlıları konulu Tarla Okulu etkinliği Şarköy Kızılcaterzi Mahallesi’nde önceki hafta gerçekleştirildi.

ÜRETİCİLERİN SORULARI YANITLANDI

Tarla Okulu İlçe Müdürü Şemsettin Satar, Eğitmen Mühendis Osman Berber, Müdürlükte görevli Ziraat Mühendisleri, Kızılcaterzi Mahalle Muhtarı Nazif Akın ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kızılcaterzi Mahallesi hububat ekili tarlalarda yapılan etkinlikte üreticilere hububatta zarar meydana getiren hastalıklardan kök ve kök boğazı çürüklüğü, sarı ve kahverengi pas, septoria yaprak lekesi ile külleme hastalıklarının oluşumu, yayılması, zararı ve mücadelesi konularında yerinde eğitim verilmiştir. Üreticilerden gelen sorulara, sorunların nelerden kaynaklanabileceği ve nasıl çözülebileceği yönünde açıklamalar yapıldı.

ÇEŞİTLİ KONULARDA AÇIKLAMALARDA BULUNULDU

Etkinliğe Eğitmen olarak katılan Mühendis Osman Berber; buğdayda entegre mücadelenin bir bütün olarak ele alınması gerektiği, toprak hazırlığından, çeşit seçimine, münavebeli ekimden, ekim derinliğine ve dengeli gübrelemeye kadar her türlü kültürel işlemin hassasiyetle yapılması, biyolojik mücadeleye öncelik verilerek mevcut faydalı organizmaların korunması ve desteklenmesi ile en son çözüm olarak kimyasal mücadeleye başvurulması gerektiği, böylelikle insan sağlığı ve çevrenin korunması sağlanarak, kaliteli ve ilaç kalıntı riski az ürün elde edilmesinin önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber / Menşure KARDEŞ