Asker kınası yaktılar

Askerlik çağına gelmiş ancak engelli olduğu için silâh altına alınama alınamayan 17 delikanlı temsilen yapacakları 1 günlük askerlik öncesi, önceki akşam asker kınasında bolca eğlendi. Türkiy

GÜNDEM 11.05.2014 17:32:00 0
Asker kınası yaktılar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, askerlik çağına gelmiş ve bir günlük temsili askerlik yapacak olan 17 engelli üyesi için asker kına gecesi düzenledi.

 

 

GERÇEKTEN ASKER OLACAK KADAR SEVİNDİLER

Yıldıray Müzik Organizasyon’un katkıları ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen Asker Kına Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Askerlik çağı gelmiş olmasına rağmen, özürlü olmaları nedeni ile silâh altına alınamayan 17 engelli temsilen askerlik yapacak olmalarına rağmen gerçekten askere gidecekmiş gibi sevinçliydiler. Cumartesi akşamı saat 20.00’da dernek gösteri salonunda yapılan temsili kına gecesine Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ve engelli yakınları katıldı. Çetinkaya, hiçbir engelli kişinin engelli olmayı istemediğini söyledi ve bazı engellerin fiziki nedenlerden, bazılarının da hastalık ve kazalar nedeniyle meydana geldiğini ifade etti. Çetinkaya: “Yaşadığımız bu gün bizim için çok önemlidir. Artık bir arada olabilme imkânı bulabiliyoruz” diye konuştu.

 

 

GÜNÜBİRLİK ASKER

Tugaya giderek yemin yaptıktan sonra bir gün askerlik yapacak olan üyeler; Mehmet Ermiş, Doğukan Demir, Ferhat Yılmaz, Rıdvan Toksoy, Erhan Aydın, Ramazan Kaya, Yahya Ezer, Şefer Özgen Demirtaş, Selim Açıkgöz, Halil İbrahim Yeka, Ferhat Köseoğlu, Murat Söken, Faruk Karaca, Ferdi Gören, Alişen Kolar, Burhan Akbaş ve Arif Güven olarak açıklandı.

Haber / Ahmet KILAVUZ