Yunan ressamların resimleri sergilenecek

Edirne'de Devecihan Kültür Merkezi'nde 'Hristos ve Polli Kolliali Koleksiyonu'ndan Yunan Naif Ressamların Eserleri' adlı resim sergisi 12 Mayıs Pazartesi Sanatseverlerle buluşacak.

GÜNDEM 8.05.2014 19:12:00 0
Yunan ressamların resimleri sergilenecek

Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina Varvarigou, basın mensupları ile bir araya gelerek

 Önemli eserlerden oluşan özel bir koleksiyonun Edirne’de sergileneceğini söyledi. Özel koleksiyonun Yunan Naif Ressamların eserlerinden oluştuğunu ifade eden Konsolos Varvarigou, "Bu sergi Edirne Valiliği'nin yardımıyla ve işbirliğiyle Deveci Han Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sergiyi bir hafta boyunca şehrimizde sergileyeceğiz. Naif resim sanatı, çocuksu ve basit bir tarzdır. Naif Sanat çocuksu bir basitlik taşıyan bir sanat türüdür. Fransızca kökenli ‘Naif’ sözcüğü, saf, deneyimsiz olanı tamamlamak için kullanılmaktadır. Ressamların birçoğu resim konusunda eğitim görmemiştir. Günlük hayattan kesintiler tasvir etmektedirler. Kırsalda ya da daha çok tarlada tabir edebileceğimiz görüntüleri, anları, şehirdeki günlük hayattan tasvir etmektedirler. Resimlerinde toplumsal faaliyetlerden kesintiler sunmaktadırlar. Eserlerinde iyimserlik ve renk cümbüşünü sunmaktadırlar. Bölgemizde ne kadar çok insan bu sergiyi görebilirse bizim için de büyük mutluluk olacak. Özellikle öğrencilerin katılımı da önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

YUNANİSTAN’DAN DA GELECEKLER

Konsolos Varvarigou, "Bizler bu resim sergisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de sergi alanında bir atölye düzenliyoruz. Sergi alanında bulunacak olan atölyede ayrılan özel yerde çocuklar kendi resimlerini çizebilecekler. Bu sergi daha önce İstanbul'da sergilenmişti. Yunanistan İstanbul Konsolosluğu düzenlemişti. Sergi sonrası basında çıkan derlemelerin yer aldığı bir kitapçık da hazırlandı. Bu sergi büyüleyici bir organizasyon. 12 Mayıs saat 19.00'da gerçekleşecek. Hepinizi açılışa bekliyoruz. 12-18 Mayıs tarihlerinde 10.00 - 18.30 saatlerinde sergi gezilebilecek. Aynı zamanda bizim komşumuz olan Yunanistan'dan da katılımcılar sergiye gelecekler. Yunan Naif Ressamların karakteristik eserlerinden oluşan bir koleksiyon. Çünkü bunlar en ünlü ve en önemli Yunan Naif Ressamların eserleridir" diye konuştu.

Haber / Gökhan TEKER