Çorlu'nun Baz İstasyonu direnişi mecliste

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu Çobançeşme sakinlerinin baz istasyonu direnişini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a soru önergesi vererek meclis gündemine

GÜNDEM 8.05.2014 19:07:00 0
Çorlu

MAHALLELİ NÖBET TUTUYOR

Milletvekili Yüceer; "23 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde yine gece yarısı baz istasyonunu faaliyete geçirmek isteyen şirket çalışanlarına karşı mahalle halkı direniş başlatmıştır. Baz istasyonunu mahallelerinde istemeyen Çorlulular, 24 saat baz istasyonu nöbeti tutmaktadır" dedi.

Mahalle halkının daha önce ilgili kurumlara müracaat ettiğini, 90 haneden baz istasyonu karşıtı imza toplandığını söyleyen Yüceer, "Sağlıklı bir çevrede yaşamak herkesin anayasal hakkıdır. Baz istasyonlarının çevre ve halk sağlığına olumsuz etkilerini artık anlatmaya gerek yok. O nedenle o istasyonun oradan tamamen kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a "Tekirdağ genelinde, her ilçe ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç baz istasyonu bulunmaktadır? İllere göre ayrı ayrı belirtilmek üzere Türkiye genelinde kaç baz istasyonu bulunmaktadır? Kurulan baz istasyonlarından kaçı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan güvenlik sertifikası ile ilgili gerekli izinleri almıştır? Baz istasyonlarının kontrolleri ne kadar sıklıkla yapılmaktadır/yapılmakta mıdır? Baz istasyonlarının şehir dışına taşınması ya da başka bir uygulama yapılması yönünde bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur? Olacak mıdır? Çorlu Çobançeşme Mahallesinde yaşayan vatandaşların baz istasyonlarının kaldırılması yönündeki talep bakanlığınıza iletilmiş midir? İletilmiş ise Bakanlığınızın bu yönde bir çalışması olacak mıdır? Baca şeklide yapılan baz istasyonunun kablolarının binanın arkasından geçirilerek kamufle edilmesinin gerekçesi nedir?" sorularını yöneltti.

Haber / Menşure KARDEŞ