Ölen caretta caretta kıyıya vurdu

Çorlu Yenice Mahallesi'nde ölü caretta caretta kıyıya vurdu. Soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının, dünyadaki nadir yumurtlama alanlarında

GÜNDEM 8.05.2014 19:06:00 0
Ölen caretta caretta kıyıya vurdu

ÇORLU’DA KIYIYA VURDU

Son olarak Çorlu Yenice Mahallesi'nde ölü caretta caretta kıyıya vurdu. Sitede oturan vatandaşlar tarafından bulunan caretta caretta belediye görevlilerince sahilden alındı. 

Son bir hafta içinde Marmara Denizi'ne vuran ikinci ölü caretta caretta dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre, sabah sahilde yürüyüşe çıkan vatandaşlar kumsalda ölü caretta caretta görmesi üzerine hemen Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ne haber verdi. 1 metre boyunda 50 kilogramağırlığındaki caretta caretta, belediye ekiplerince alınarak gömüldü.

Caretta carettayı bulan Gözde Çapuryüz, "Sabah yürüyüşe çıktığımda gördüm. Yaklaşık olarak 1 metre boyunda 50 kilogramağırlığında kıyıya vurmuş halde buldum, baktığımda ölüydü. Önce Namık Kemal Üniversitesi'ne haber verdim. Bu bölüm olmadığı için ilgilenemeyeceklerini belirttiler. Çorlu Belediyesini aradım ve belediye görevlileri gelerek kepçe yardımı ile caretta carettayı alıp gömdüler" dedi.

Haber / Merve ERDUĞAN