Trafik kurallarını boyayarak öğrenecekler

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Ekipleri; Karayolları Trafik Güvenliği Haftası'nda anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerine boyama kitabı dağÄ

GÜNDEM 8.05.2014 18:57:00 0
Trafik kurallarını boyayarak öğrenecekler

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Ekipleri, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kapsamında geçtiğimiz günlerde kazaya karışmış bir aracı Cumhuriyet Meydanı’nda trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla sergilemişti.

Şimdi de anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak trafikte doğru davranış biçimlerini çocukların kavraması amacıyla Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından derlenen 4 bin adet boyama kitabı bastırdı. 22 sayfadan oluşan kitap ilçedeki anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine dağıtılacak.

Boyama kitabında “Emniyet kemeri hayat kurtarır”, “Ben okula giderken yaya kaldırımını kullanırım”, “Trafikte inada yer yoktur”, “Trafik ışıklarına uyalım”, “Yeşil ışığa giden yolu bulur”, “Trafik kurallarına dikkat etmek ve uymak ne güzel” şeklinde sloganlar yer alıyor. Ayrıca kemerinin önemi, yaya geçidi, alt ve üst geçit, trafik işaretleri, yoldan karşıya geçme, trafik kuralları konularında da resimlerle öğrencilere mesajlar veriliyor. 22 sayfa olarak hazırlatılan 4 bin adet kitap ilçedeki anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine dağıtılacak.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN