İş hayatına atılmadan iş aramayı öğrenecekler

Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerine 'İş Arama ve Beceri Eğitimi' verilecek. İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş, iş görüşmesi

GÜNDEM 8.05.2014 18:56:00 0
İş hayatına atılmadan iş aramayı öğrenecekler

İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş, Çerkezköy’de Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerine iş arama ve beceri eğitimi verdiklerini belirtti. Müdür Taş, eğitimlerin İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğünde görev yapan İş ve meslek danışmanları İlhan Budak ve Mustafa Karademir tarafından verildiğini söyledi.

İŞ ARAMA VE BECERİ EĞİTİMLERİ İŞ BULMADA ÖNEMLİ

 Mart ayında Ercan Özer’in Tekirdağ’a atanmasıyla boşalan İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğü görevine Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü de görev yapan Levent Taş, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü olarak atanmasıyla birlikte Çerkezköy’de hızlı bir çalışma temposu başlattı. İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş, özellikle iş arayanlara her türlü kolaylığı sağladıklarını ve onların iş sahibi olmaları yönünde işleri gereği yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti. Taş, “Kurumumuza iş bulmaları için müracaat eden vatandaşlarımızla yakından ilgileniyoruz. Onların iş güç sahibi olmaları yönünde kurum olarak gerekeni yapıyoruz. İlçemiz okullarından Halit narin teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelikte ‘iş arama beceri eğitimleri veriyoruz. Sanayi Kenti olan ilçemizde özellikle firmalar kalifiye işçi talep ettikleri içinde meslek lisesi öğrencilerine yönelik iş arama beceri eğitimleri vermeye başladık. Bu eğitimler onların iş bulmalarına önemli derecede katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla da iş aramaya gittiklerinde kendilerini daha iyi ifade etmeleri acısından da önem kazanmaktadır” diye konuştu.

İŞ ARAMADA KEDİLERİNİ İFADE ETMEDE İŞ ARAMA BECERİ EĞİTİMİ FAYDALI  

İş aramaya gidenlerin kendilerini ifade etmelerinin de çok önemli olduğu ve bu eğitimler faydalı olduğunu belirten, Levent Taş, “ Halit Narin teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ 12. Sınıf yani son sınıf öğrencilerine verdiğimiz iş arama beceri eğitimleri kurumumuz bünyesinde görev yapan İş ve Meslek danışmanları İlhan Budak ve Mustafa Karademir tarafından verilmektedir. İş aramada iş arayanların kendilerini ifade etmede ‘İş arama beceri eğitimleri faydalı.” dedi. İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğünün Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri de verilen eğitimlerin kendilerine çok fayda sağlayacağını belirttiler ve eğitimler için İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğüne teşekkür ettiler. 

Haber/Seyit SÜREN