Kent Konseyi'nden Engelliler Haftasına tam destek

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kent Konseyi engelliler Meclisi'nin Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin gerçekleştireceği Sakatlar Haftası etk

GÜNDEM 8.05.2014 18:55:00 0
Kent Konseyi

Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kent Konseyi engelliler Meclisi; Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin gerçekleştireceği Sakatlar Haftası etkinliklerine ve etkinlikler kapsamındaki Anneler gününe tam destek verecek.

ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE ÇERKEZKÖY’ÜN ŞAZİYE ANNESİ’DE KATILACAK

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Sakatlar Haftası etkinliği kapsamında gerçekleştireceği Anneler Günü etkinliğine Çerkezköy’ün duayen emekli ebesi ve görev yaptığı süre içerisinde beş binden fazla doğum gerçekleştirerek Çerkezköy tarihine ismini yazdıran Ebe Şaziye Nusel’in de katılacağını açıkladı. Nursel’in Anneler gününde genç kuşaklara sağlıklı çocuk nasıl yetiştirilmesi konusunda bilgiler vereceğini belirten Gayretli, “Çerkezköy tarihinde önemli bir yeri olan ve şu anda canlı bir tarih olan ve gerçekleştirdiği binlerce doğum dolayısıyla Çerkezköy’ün annesi olarak nitelendirilen emekli ebe Şaziye Nusel’i Sakatlar Derneğimizin gerçekleştireceği Anneler gününde yeni nesillere tanıtacağız. Ayni zamanda hepimizin annesi de sayılan bu değerli büyüğümüz çocukların sağlıklı yetişmesi bakımından genç annelere bilgiler verecek. Bu nedenle bu değerli büyüğümüzün fikirlerinden bilgilerinden faydalanmak isteyen tüm genç annelerimizi ve anne adaylarının bu güne katılmalarını bekliyoruz.”dedi.

ÖDÜNÇ KİTAP VERECEĞİZ

Başkan Ahmet Gayretli, Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında oluşturacakları kitap standında engellilere Kent Konseyi Kütüphanesinden okumaları için bir haftalığına ya da 34 günlüğüne ödünç kitap vereceklerini de belirtti. Başkan Gayretli, “Her yıl okullarda olduğu gibi öğrenciler arasında okuma alışkanlığını okuma gerçekleştirdiğimiz gibi engellilerimizin de okuma alışkanlıklarını pekiştirmek ve yeni bilgiler edinmelerini sağlamak için Kent Konseyimizin kütüphanesinden onlara istedikleri kitapları oluşturacağımız stantlardan okumaları için ödünç vereceğiz. Okudukları kitapları yeniden bizlere iade ederek başka kitaplarda alıp okuyabilecekler. Bu şekilde onların da daha sosyalleşmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”dedi.

YILIN ANNESİNİ ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN İTİBAREN SEÇECEĞİZ

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Önümüzdeki yıldan itibaren Anneler gününde Çerkezköy’den yılın annesini seçeceklerini ve bunu geleneksel şekilde de her yıl yapacaklarını ifade etti. Başkan gayretli, “Çerkezköy Kent Konseyi olarak gelecek yıldan itibaren Anneler gününde yılın annesini seçme kararı aldık. Anneler günü öncesi oluşturacağımız komisyon ilçe içinde yılın annesine layık olanları belirleyecek ve içlerinden yılın annesini hak eden kriterlere uyan olanı yılın annesi olarak belirleyecek. Bu şekilde yılın annelerini çocuklarının gelişmesinde fedakârlık gösteren annelerimizi halkımıza tanıtacağız” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN