1 ayda 2 işyeri mühürlendi

Kapaklı Belediyesi tarafından her ay yapılan Değerlendirme Toplantıları kapsamında Zabıta Müdürlüğü'nün Nisan ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı İrfan MandalÄ

GÜNDEM 8.05.2014 18:51:00 0
1 ayda 2 işyeri mühürlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün Nisan Ayı çalışmaları hakkında Marmara Haber Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

12 MÜESSESEYE RUHSAT VERİLDİ

Nisan Ayı içinde 6’sı sıhhi, 3’ü gayri sıhhi ve 3’ü de umuma açık olmak üzere toplam 12 müesseseye İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı verildiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bir aylık süre zarfında İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 12 adet ilan tutanak altına alındı. 6 adet hoparlör ilan zabıt varakaları düzenlendi ve teslim edildi” d,ye konuştu. Nisan ayında ruhsat verilen işletmelerin kontrolünün gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Başkan İrfan Mandalı, “Bu süre zarfında 18 vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirildi ve her cenazeye pilav gönderildi” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERİN HASTANE NAKİL İŞLEMLERİ YAPILDI

Nisan ayında menşe şahadetnamesi verilmediğini belirterek açıklamalarına devam eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile çizelgeleri gönderildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatların emniyet müdürlüğüne kontrol yazıları yazıldı. Yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekipleri hazır bulundu. Nisan ayında 257 adet gelen evrak ile 131 adet giden evrak Zabıta Müdürlüğünce kayıt altına alındı. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapıldı ve kişilere cevapları verildi. Özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri yapıldı. Bu kapsamda 65 kişi Edirne’ye, 30 kişi İstanbul’a, 6 kişi Çorlu’ya ve 4 kişi de Tekirdağ’ a gönderildi” dedi.

ZABIT VARAKASI DÜZENLENMEDİ

Bir aylık süre zarfında zabıt varakası düzenlenmediğini belirten İrfan Mandalı, “Nisan ayı içerisinde idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmedi. Bu süre zarfında 2 iş yeri mühürlendi. Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapıldı ve cevapları yazıldı. Zabıta ekiplerimiz ayrıca hafta içi nöbetlerini ve cumartesi pazar günü nöbetlerini de düzenli bir şekilde yerine getirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edildi. Cezaların ve mühürlenen işyerlerinin kişilere tebligatları yapıldı. Ayrıca zabıta ekiplerince perşembe ve pazar pazarının kontrolü yapılmaktadır. Belediye Hizmet Binası’nda 12.00-13.00 saatleri arasında santral nöbeti ve gece nöbetlerinde zabıta memurları görevlendirildi” diye konuştu.

ÇÖP ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALINDI

Çöp şikâyetlerinin incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldığını ve eksik çöp bidonlarının tamamlandığını kaydeden Başkan Mandalı, “Emniyet Müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatıldı ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. Nisan ayı içerisinde cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildi. Hafta içi yapılan banka işlemlerinde zabıta ekipleri de görev aldı. Kaldırım ve yola demir ve tuğla gibi malzeme dökmemeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda inşaatlar uyarıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekiplerimiz de görev aldı ve denetimlere çıkıldı. Tespit edilen su patlakları, su işlerine bildirildi. Şikayet dilekçeleri cevaplandırıldı ve tebligatları yapıldı. Zabıta ekiplerince cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp gibi şikayetler tespit edilerek ilgili birimlere bildirildi” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ