Tekirdağ, Savunma Sanayi Sektörünü masaya yatırıyor

Tekirdağ Sanayiciler Derneği TEKSANDER ve Tekirdağ Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü' nün ortak yürüttüğü "Tekirdağlı Sanayiciler Savunma Sanayi Sektörünü Ele AlÄ?

GÜNDEM 6.05.2014 15:45:00 0
Tekirdağ, Savunma Sanayi Sektörünü masaya yatırıyor

TEKSANDER Genel Sekreter Yardımcısı Esra Gülten; Dünyada yıllık 1 Trilyon 756 Milyar $, ülkemizde ise yıllık 18,2 milyar $ cirosu olan Savunma Sanayi Sektöründen, Tekirdağ’da faaliyet gösteren Sanayicilerin daha fazla pay alabilmelerini sağlayabilmek ve sektör üzerinde farkındalığı oluşturabilmek için, Derneğimiz ve Tekirdağ Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün bazı girişimlerde bulunduğunu kaydetti.

Gülten; bu girişimlerin neticesinde TEKSANDER, Tekirdağ Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün, NKÜ Teknopark A.Ş. ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) ile birlikte toplantılar ve ikili iş görüşmelerinin düzenlendiğini açıkladı. Birbirinin devamı niteliğinde olacak bu toplantıların ilki Bilgilendirme Toplantısı olarak, 8 Mayıs 2014 Perşembe günü Tekirdağ Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenecek.

SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖRÜYLA İLGİLİ SORULAR YANIT BULACAK

Yapılan açıklamaya göre toplantıda; Savunma Sanayii sektörünün dünü, bugünü ve gelecekteki durumu, ekonomik büyüklüğü, Savunma Sanayii için üretilebileceğimiz ürünler, Savunma Sanayiinde tedarikçi olabilmek için ne yapılması gerektiği gibi birçok soruya cevap verilecek.

Toplantıya Savunma Sanayiinde faaliyet gösteren ana firmaları çatısı altında toplayan, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği’ni (SASAD) temsilen Genel Sekreter Hüseyin BAYSAK katılacak olup, yapacağı sunumun ardından Sanayicilerin sorularını cevaplandıracak.

FİRMA TESPİTİ YAPILACAK

Bu toplantının neticesinde Savunma Sanayi Sektörüne ilgili ve bu konuda çalışmalar yapabilecek firmaların tespitinin yapılacağı belirtildi. Daha sonraki bir tarihte yine SASAD’ın ve Tekirdağ Valiliği’nin desteğiyle, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile birlikte Savunma Sanayii Sektörünün önde gelen ve ana tedarikçisi durumundaki firmaların temsilcilerinin de katılımıyla 2. bir program organize edileceği kaydedildi. Bu programda Tekirdağ’da Tespit edilen firmalarla sektörün duayen firmaları ikili iş görüşmeleri yapacaklar ve firmalar gezilerek potansiyelleri sektörün önde gelen ve ana tedarikçi firmalarına tanıtılacak.

SANAYİCİLER SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN FİRMALARINI GEZECEK

Esra Gülten, yaptığı açıklamaya şunları da ekledi:

“Bu programın ardından son olarak, ilimizde Savunma Sanayiine iş yapabilecek firmalarımızın yetkilileri ile Ankara’da SASAD’ın ev sahipliğinde yine ikili iş görüşmeleri düzenlenecek ve bu seferde Tekirdağlı Sanayicilerimiz sektörün önde gelen firmalarının tesislerini gezecekler ve yapılan çalışmaları yerinde görme imkanı bulacaklardır”.

Haber/Merve ERDUĞAN