Esnaf yine "Şeker" dedi

Kırklareli Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

GÜNDEM 5.05.2014 16:05:00 0
Esnaf yine

Toplantıda konuşan Ali Fuat Şeker;  “1 Mayıs 2010 tarihinde güven tazeleyerek görev verdiğiniz Birlik Yönetim Kurulumuz 11 bin 600 üyeli en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak tüm gücü ile esnaf ve sanatkârlarımıza hizmet vermek için çalışmalarını sürdürmüş, Kırklareli esnaf ve teşkilatımızın odalarımızın sorunları ile yakından ilgilenerek onlara bundan evvelki yıllarda olduğu gibi son 4 yıllık dönem içerisinde faydalı olmaya çalıştık” dedi.

ESNAF TOPLUMUMUZUN ÖNEMLİ BİR KESİMİDİR

Kanunlar çerçevesinde esnafın sıkıntılarına tüm yasal haklarını kullanarak çözümler aradıklarını söyleyen Şeker, Kırklareli’ esnaf ve sanatkarlarının sorunlarının çözümleri için gerek basın kanalıyla gerekse de Vali, Kaymakamlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Emniyet Müdürleri, Daire Müdürleri nezdinde takipçi olduklarını kaydetti.

Şeker, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Esnaf ve sanatkar ile küçük işletmeler, özellikle işletme sayılarının çokluğu, ülke çapında istihdama sağladıkları büyük katkı, sosyo-ekonomik dengelerin kurulması, sanayi ve tarımsal ürünlerin tüketiciye ulaştırılması ve üretimde küçümsenmeyecek paya sahip olmaları nedeniyle tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir toplumsal kesimdir. Devletin yakasına Ban iş ver, aş ver diye yapışmayan. Tersine yarattığı istihdamla birlikte, dolaylı-dolaysız vergi ile devlete katkı sağlayan esnafımız ülkemizin önemli ve vazgeçilmez bir bölümünü oluşturmaktadır. Kırklareli Esnaf Odaları olarak esnafımızın Vergi, Finansman, Sosyal Güvenlik, Mevzuat ve Meslek Eğitimi Alanlarındaki sorunlarını araştırarak bunlara ilişkin çözüm önerilerimizi sürekli gündemde tuttuk. Kamu yöneticilerimize ileterek Odalarımız ile birlikte her platformda dile getirmek sureti ile esnafımızın ve Meslek Odalarımızın sorunlarını gidermek için 4 yıldır çalıştık. Avrupa Birliği ile Hibe Programı Projesi kapsamında Bulgaristan’ın Burgas Esnaf Odasıyla olan projemiz devam etmektedir. Ayrıca Trakya Kalkınma Ajansına sunduğumuz projemizin onayını bekliyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması noktasında, sorunlarının çözümü, seslerinin duyurulması için arkadaşlarım ve şahsım üzerimize düşen görevleri yaptığımızı düşünüyorum”.

İŞTE LİSTE

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde güven tazeleyerek tekrardan Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığına seçilen Ali Fuat Şekerin listesinde şu isimler yer aldı:

* Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Şaban Doğan, Türkay Topal, Kenan Koç, Hasan İsmailler, Nihat Yaman, Ergun Selçuk.

* Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Hikmet Şimşek, Yüksel Akın, Mustafa Buyur, Adnan Toros, Fahrettin Ayar, Necat Kubanç, Can Bahçıvanoğulları.

* Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Hasan Basri Korkmaz, Hikmet Ay, Nazif Kıvılcım.

* Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Cem Unzsur, Zafer Sürer, Erdinç Günel.

* Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Yılmaz Özeltin, İlhan Karaca, Abdullah Koç.

* Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Bilginay Organ, Şenol Morova, Mustafa Top.

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinin Düzenlenen Olağan Genel Kurul Toplantısına; Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Av. Cavit Çağlayan başta olmak üzere Oda ve Derneklerin Başkan ve Temsilcileri, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Oda Üyeleri katıldı. 

Haber/Merve ERDUĞAN