Ağabey Gezmiş: İdam cezası gelmemeli

6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, idam cezasının Türkiye'de tekrar uygulanmasını tasvip etmediğini söyledi.

GÜNDEM 5.05.2014 15:43:00 0
Ağabey Gezmiş: İdam cezası gelmemeli

İDAM DEĞİL ÖMÜR BOYU HAPİS

“Türkiye siyasetinde devrimci gençliğin önemi” adlı konferans düzenleyen Uzunköprü Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nın konferansında konuşmacı olan Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş idam cezası ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

"İdam cezasının tekrar Türkiye’de uygulanmasını kesinlikle tasvip etmiyorum” diyen Gezmiş; ülkemizde yaşanan son olaylardaki bebek katillerinin cezalarının idam değil ömür boyu hapis olması gerektiğini savundu.

 

6 MAYIS ARTIK MÜCADELEMİZİN YENİLENME GÜCÜ

6 Mayıs 1972 tarihinde, iki arkadaşıyla birlikte idam edilen Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş konferansta yaptığı konuşmada artık 6 Mayıs günlerini yas günü değil mücadelelerinin yenilenme gücü olarak gördüklerini kaydetti.

Kardeşinin idamını hiçbir zaman kabul edemediğini söyleyen Ağabey Gezmiş; bu sebeple önceden her gün hırs ve kin bağladığını ama artık kin tutmadığını söyledi.

“6 Mayıs’ta idam edilen üç gence bizim bir borcumuz var” diyen Ağabey Gezmiş: “Onların fikir ve düşüncelerini iktidar yapamazsak onlara hep borçlu kalacağız. Ölmeden önce tek bir isteğim var o da iktidar olmak. Eğer iktidar olmadan ölürsem gözlerim açık gidecek. Türkiye’de son zamanlarda bebek katilleri yaygınlaştı. Hükümet tarafından idamın geri getirilmesi söyleniyor. İdam cezası çok üzücüdür. İdam cezasının Türkiye’ye tekrar gelmesini kesinlikle tasvip etmiyorum. Bebek katillerini idam etmek yerine ömür boyu hapiste tutulması daha büyük cezadır. 6 Mayıs’ta Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda olacağız” diye konuştu.

 

Haber/Ahmet KILAVUZ