Toplam Kalite Yönetimi Tekirdağ sıralamaları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Yönetim yaklaşımını özendirmek ve uygulamayı hızlandırmak için 2005 yılından bu yana okul/kurumlarda kalite yönetim sistemi ödül sürecini gerçekleştiriyor.

GÜNDEM 4.05.2014 16:39:00 0
Toplam Kalite Yönetimi Tekirdağ sıralamaları belli oldu

Yayımlanan ‘Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi Yönergesi (EKYS)’ gereği, okul/kurum ve ekip olmak üzere iki kategoride her yıl ödüller sahiplerine veriliyor.

TEKİRDAĞ SIRALAMALARI BELLİ OLDU

Çerkezköy İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Yeni Yönerge ile Kurum kategorisi okul/kurum türlerine göre 4 kategoriye ayrılmıştır. İlçelerimizde yapılan değerlendirme sonucunda, ekip ve kurum kategorilerinde dereceye giren raporlar il düzeyindeki değerlendirme sürecine katılmak üzere okul ve kurum raporları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi. İl Değerlendirme Komisyonu raporları inceledi. Komisyonca yapılan değerlendirme sonuçları İl MEM Birim Kalite Kuruluna sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kalite Kurulu son değerlendirmeyi yaptı. Türkiye finaline katılmak üzere Bakanlığımıza gönderilecek raporlar belirlendi. Yapılan değerlendirme sonuçlarının kamuoyuna duyurulması kararı alındı.

Belirlenecek ileri bir tarihte yapılacak ‘Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’ ile EKYS Ödül Sürecinde İlde dereceye giren ekip ve kurumlara ödülleri verilecek”.

Yapılan açıklamaya göre il değerlendirme sonuçları tablodaki gibi.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN