Sokakta sanat var!

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliğinde bu yıl 3. sünü düzenleyecekleri Sokakta Sanat Var etkinliği 10-11 Mayıs tarihlerinde gerçekle

GÜNDEM 4.05.2014 16:33:00 0
Sokakta sanat var!

Etkinlikte 10 atölye, 1 resim sergisi ve tiyatro, müzik, şiir dinletisi ve dans gösterileri bulunuyor.  Bu yıl daha kapsamlı yapılması planlanan etkinliğin koordinatörü EFOD Başkanı Serdar İyiiz, etkinliğe 2 yıl önce Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği olarak başladıklarını ifade etti.

KESİNTİSİZ SANAT

'Sokakta Sanat Var' adlı sanat etkinliğinin 3'ncüsünü gerçekleştireceklerini söyleyen İyiiz, etkinlikte bu yıl 210 kişinin görev alacağını ifade ederek, "Atölye çalışanlarında ve atölye sayılarında geçen yıla oranla hemen hemen 2 misli bir artış var. Geleneksel hale gelen bu etkinliğimizi bu yıl daha güçlü bir şekilde yapıyoruz. Edirne halkının daha çok sahip çıkacağına ve bu etkinliğin 'Sokakta Sanat Var' ismi ile markalaştı ve böyle devam edeceğini umuyoruz. Bu etkinlik için yola çıkan gerçekten çok büyük çabalar harcayan arkadaşlarıma, başta Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri adına görev alan Gencay Adıgüzel'e, diğer atölye sorumlusu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Biz bu etkinliği onlarla birlikte halkımız sanatla daha fazla uğraşsın, sanatla uğraşan toplumların her zaman için daha sağlıklı düşündüklerini göstermek için yola çıktık. 10 - 11 Mayıs 2014 tarihlerinde Saraçlar Caddesi'nde iki gün süreyle gerçekleştirilecek olan etkinlik saat 12.00'da başlayacak ve akşam da etkinlik kesintisiz sürecek. Sahne etkinlikleri olacak, alanda başka etkinlikler de yapılacak. Tüm halkımızı etkinliğe davet ediyoruz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a da çok teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber/Menşure KARDEŞ